Higgyünk a szemünknek: szabad a pálya a Kaukázusban!

Örményország válogatottja ritka kegyben részesült, nézők előtt fogadta Romániát, s nyert 3-2-re a labdarúgó világbajnoki selejtezők harmadik fordulójában, így továbbra is százszázalékos, s vezeti a J csoportot.

Magyar Nemzet
2021. 03. 31. 20:15
örményország-románia
Szabad a pálya Jerevánban is Fotó: Europress/AFP/Asatur Yesayants
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bemondta a jereváni rádió... A szovjet korszak megannyi vicce így kezdődött. Nos, most nem mondta be, járványügyi határozatokat sem kellett átnyálaznunk, ahogy az internetet, a közösségi médiát sem kellett feltúrni ahhoz, hogy megtudjuk, mi a helyzet az örmény fővárosban a koronavírus-járvánnyal, elég, ha hiszünk a szemünknek.

Márpedig a Sport Tv közvetítésének jóvoltából azt láthattuk, hogy az Örményország–Románia világbajnoki selejtezőt nézők előtt játszották. Mégpedig nem korlátozások mellett, hogy a szurkolók minden harmincegyedik széken ülhettek, s persze csak maszkban – a jó örmény drukkerek, ha éppen úgy szottyant kedvük, akkor összesűrűsödtek, ölelkeztek, ha volt miért, miközben egyes szektorok tátongtak az ürességtől.

Hasonló volt a helyzet a hétvégén Tbilisziben a Grúzia–Spanyolország találkozón, amelyet a vendégek a hosszabbításban szerzett góllal nyertek meg 2-1-re.

Ki érti ezt?

A Kaukázus az európai futball újjászületésének bölcsője...

Szemben a grúzzal, az örmény válogatott élt a különös keggyel. A gól nélküli első félidő után a másodikban felgyorsultak az események. Szpercjan szerzett vezetést a hazaiaknak, aztán Cicaldau két találatával fordítottak a románok. Már úgy tűnt, az esélyesebb fél elviszi a három pontot Jerevánból, de újabb fordulat következett. A játékvezető kiállította a románoktól Puscast – világszerte ismert magyar névrokon születése napján –, amivel éltek az örmények. Igaz, a VAR is a segítette őket, helyesebben a VAR hiánya, az egyenlítő góljuk ugyanis – a lassítás egyértelműen megmutatta – lesről született. De ha már ezt megadták, hát rúgtak még egyet, s 3-2-re megnyerték a mérkőzést.

A románok verhetik a fejüket a falba, avagy az üresen hagyott székekbe. Ennél jobb csoportról még csak álmodni sem mertek volna. Németország mögött simán bejöhetnének, helyesebben bejöhettek volna a második helyre Izland, Örményország, Macedónia és Liechtenstein előtt, erre három forduló után csupán három pontjuk van. Kapaszkodjanak meg, Örményország viszont százszázalékos, a Németország–Macedónia találkozó előtt vezeti a J csoportot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.