Kétszer kellett megnyerni a szlovákok elleni meccset

Az idegenbeli 15 gólos siker után hazai pályán „csak” 10 góllal nyert a férfikézilabda-válogatott Szlovákia ellen az Eurokupa negyedik fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 03. 14. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat pénteki, pozsonyi mérkőzése után Győrben is megmérkőzött egymással a 2022-es férfikézilabda Európa-bajnokság két házigazdája, Magyarország és Szlovákia. A 30-15-ös idegenbeli győzelem után legfeljebb az volt a kérdés, hogy hány gól lesz a különbség a két csapat között.

Húsz perc alatt három akciógólt dobott Szlovákia, remekül kezdett a Mikler Rolandot és Pedro Rodríguezt pihentető magyar válogatott, de utána a fokozatos cserék miatt alábbhagyott a védelem feszessége, a megszerzett kilencgólos előny négyre olvadt. A támadásban is előfordultak hibák, és a félidő első szakaszában negyvenszázalékos hatékonysággal védő Székely Márton teljesítménye is visszaesett a kapuban. 19-15-ös magyar vezetéssel zárult az első harminc perc. Szlovákia egy félidő alatt dobott annyi gólt Győrben, amennyit Pozsonyban egy teljes mérkőzés alatt.

beállása döntőnek bizonyult
Fotó: ReutersAnne-Christine Poujoulat

A folytatásban folytatódtak a bonyodalmak, 22-20-nál Gulyás István szövetségi kapitány időt kért, is rosszallóan csóválta a fejét. minden oka megvolt erre: dekoncentráltan, sok hibával játszott a magyar válogatott. A szakmai stáb változtatott az irányító poszton: Győri Mátyás helyett a Pozsonyban bizonyított Hanusz Egon állt be, és a fiatal csurgói játékos rögtön egy gólpasszal kezdett. Beszállt Máthé Dominik is, aki az első mérkőzésen 10 gólt dobott a szlovákoknak, két asszisztot kiosztott Topicnak.

Negyedórával a vége előtt, az időkérés után helyreállt a világ rendje: 22-21-ről lett 28-22. A szlovák kapitány is kikérte az idejét, de ennek nem lett meg a foganatja. A magyar válogatott kicsit megrázta magát, újra kialakított egy megnyugtató előnyt, és ez ki is tartott a végéig.

Tízgólos győzelem lett a vége, Máthé Dominik beállítása volt a kulcs, a norvég Elverum átlövője megint igazolta a klasszisát.

Eurokupa, negyedik forduló: Magyarország–Szlovákia 36-26 (19-15).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.