A Kisvárda nyert a Groupamában, pocsék főpróbát tartott a Fradi

A labdarúgó NB I 1. fordulójának már meg is született a legnagyobb meglepetése. A címvédő Ferencváros a Kisvárdát fogadta, amely higgadtan futballozott, a szünet után elhúzott két góllal. A Fradi csak szépíteni tudott a VAR-nak köszönhetően, így bajnokverés történt a nyitányon, ráadásul a hazai csapat pocsék főpróbát tartott a szerdai Slavia Praha elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

2021. 07. 31. 19:42
null
Okkal ünnepeltek a vendégek, már 2-0-ra vezettek a Groupama Arénában Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Peter Stöger már a bajnoki rajton is rotálta a csapatát. Ez ugye azt jelenti, hogy változtat a kezdő tizenegyen, egyeseket pihentet, másoknak pedig lehetőséget ad, ezt némi rosszindulattal úgy is tekinthetjük, hogy tartalékosan vette fel a Ferencváros a harcot az NB I 1. fordulójában a Kisvárda ellen. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy például a kispadon ült és Bogdán Ádám védett, Vécsei Bálint és Robert Mak nem gyakran kezdő, most azok voltak mindketten, miközben Ihor Haratin, Ryan Mmaee és Myrto Uzuni is bevetésre várva a cserék között szerepelt.

Az ok természetesen az, hogy a Ferencváros túl van már négy meccsen a Bajnokok Ligája selejtezőiben, ráadásul négy nyert meccsen, és szerdán vár rá az eddigi legnagyobb akadály, a cseh Slavia Praha, és Peter Stöger vezetőedzőnek arra is gondolva kellett a bajnoki rajtot vennie. Egyébként kiderült szombaton az is, hogy ha a Fradi továbbjutna a BL-ben, akkor közvetlenül a play-offban kik közül kapna ellenfelet. Az UEFA értesítése szerint a magyar bajnok ebben az esetben a dán Bröndbyvel vagy a CFR Cluj (román)–Young Boys (svájci), vagy a Crvena zvezda (szerb)–Sheriff Tiraspol (moldovai), vagy pedig a Malmö (svéd)–Rangers (skót) párharc győztesével kerülhet szembe, ennek a sorsolása augusztus 2-án hétfőn lesz.

 

Jól védekezett a Kisvárda, minden ferencvárosit védők vettek körül
Fotó: Katona Vanda

 

Ahogyan az várható volt, a Ferencváros kezdett aktívabban, de ez csak mezőnyfölényt eredményezett, a Kisvárda cseppet sem játszott megilletődötten. Sőt, a legnagyobb helyzet előtte adódott, a 27. percben Navrátil kicsit balról, 12 méterről célozta meg a bal felső sarkot, és Bogdán hatalmas bravúrral védett. Nem véletlen, hogy Peter Stöger a szünetben két csatárt cserélt, Mak és Tokmac helyére Uzuni és Zachariassen állt be. Ennek ellenére nem sokkal a folyatás után a vendégek örülhettek, de ők sem igen hittek a szemüknek: a 46. percben Ötvös kipörgette a labdát balra, a tizenhatos vonala közelében álló Leoni elé, aki pedig onnan bal külsővel hatalmas gólt tekert a bal felső sarokba – 0-1.

Nehezen tért magához a Ferencváros, de a 61. percben egyenlíthetett volna: Wingo jobb oldali beadását Zachariassen középen nem találta el két lépésre a kaputól. Hatalmas ziccer volt, aminek az elhibázását a sors a Kisvárda képében meg is bosszulta. Három perccel később Melnik szerelte Loncart a hazai térfél közepén, Ötvöshöz passzolt, ő Jaroslav Navrátilt szöktette, aki az érkező Sam Mmaeet és Bogdánt megelőzve az ötös jobb sarka elől jobbal a bal alsóba sarokba helyezett – 0-2.

 

Okkal ünnepeltek a vendégek, már 2-0-ra vezettek a Groupama Arénában

 

Érett a nagy meglepetés, és a VAR sietett a Fradi segítségére. A 78. percben Kravcsenko rálépett a tizenhatoson belül Ryan Mmaee sarkára, aki elesett, ám Káprály játékvezető nem látott szabálytalanságot, csak akkor, amikor a videóbíró javaslatára visszanézte az esetet. A tizenegyest a sértett végezte el, és higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba – 1-2. Hajtott a Ferencváros az egyenlítésért, a gólhoz azonban a Kisvárda került közelebb, amikor Leoni passzából Camaj jobbal, 23 méterről, kissé balról a lécet találta el. Nagyszerűen debütált tehát Joao Janeiro a Kisvárda kispadján, a Ferencváros pedig pocsék főpróbát tartott a Slavi Praha elleni BL-selejtező előtt.

 

NB I, 1. forduló

Ferencváros–Kisvárda 1-2 (0-0), Groupama Aréna, 6139 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: R. Mmaee (11-esből, 79.), illetve Leoni (46.), Navrátil (64.)

Pénteki mérkőzések:

Paks–Mezőkövesd 2-3 (0-1), Paks, 1200 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Sajbán (55.), Hahn (76.), illetve Besirovic (21.), Jurina (47.), Calcan (80.)

Gyirmót–MTK 1-1 (1-0), Gyirmót, 1000 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Ferreira (öngól, 27.), illetve Miovszki (54.)

Szombat

Bp. Honvéd–Debrecen 20.00 (M4 Sport+)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 17. 45 (M4 Sport+)

Újpest–Puskás Akadémia 20.00 (M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.