Klopp nem sajnálkozik, újra lecserélné egyszerre a fél csapatot

A szerdai játéknapon a Liverpool okozta a legnagyobb meglepetést a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik fordulójában azzal, hogy hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett az Atalantától. Jürgen Klopp azt mondja, mindent ugyanúgy csinálna.

Magyar Nemzet
2020. 11. 26. 9:26
Liverpool vs Arsenal London
Jürgen Klopp már a szombati, Brighton elleni mérkőzésre gondol Fotó: Jason Cairndruff Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ötöt cseréltünk, s ez nagyon fontos volt. Noha végül ez nem jött be, de az ilyesmi benne van a pakliban. Újra ezt tenném – idézte fel az Atalanta ellen odahaza 3-0-ra elvesztett mérkőzés érdekes kulcsmozzanatát Jürgen Klopp. A Liverpool vezetőedzője úgy cserélt ötször, hogy abból négyet egyszerre! Ez a 61. percben történt, rögtön azután, hogy az Atalanta megszerezte a vezetést.

– Nem volt ritmusa a játékunknak, az első félidőben messze nem játszottunk jól, igaz, az Atalanta sem. A szünetben ezt megbeszéltük, de nem úgy kezdődött a második félidő, mintha bármi megváltozna, ezért cseréltünk korán. Aztán voltak jobb pillanataink, de továbbra sem játszottunk igazán jól. Sosem jó jel, ha nincs kapura lövésed – folytatta Klopp.

A Liverpool eleve tartalékosan állt fel, a cserék után pedig alig-alig emlékeztetett önmagára. Íme, így állt fel a Premier League címvédője: Alisson – Neco Williams, Matip (Minamino, 85.), Rhys Williams, Cimikasz ( A. Robertson, 61.) – J. Milner, Curtis Jones, Wijnaldum (Fabinho, 61.) – Szalah (Firmino, 61.), Origi (Diogo Jota, 61.), Mané.

A Liverpool a váratlan vereség dacára vezeti a D csoportot. A csapatnak az Ajax ellen mindenképpen be kellene biztosítani a továbbjutást, mert a decemberi menetrend maga a rémálom a nélkül a Bajnokok Ligája nélkül is, hát még, ha a Vörösöknek az utolsó fordulóban is izgulniuk kellene a Midtjylland ellen.

– Én nem így gondolkozom – felelte erre a fejtegetésre Klopp. Persze jó lenne, ha így történne, de az Ajax ellen mindenre számíthatunk, csak könnyű győzelemre nem. Most a körül forog a gondolatom, hogy szombaton már 12.30-tól Brightonban kell pályára lépnünk. Az Ajax csak ezután következik.

Gasperini: A legnagyobb győzelmünk

– Azt hiszem, ez az eddigi legnagyobb győzelmünk, amely bekerül a történelemkönyvekbe – lelkendezett a találkozó után Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője. Ne feledjük, a bergamói csapat az előző idényben a legjobb nyolcig jutott a Bajnokok Ligájában... De a Liverpool, az a Liverpool, az Anfielden csak nagyon kevés csapatnak adatik meg a győzelem.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, D csoport:

Liverpool–Atalanta 0-2 (0-0)

Gólszerző: Iličić (60.), Gosens (64.)

Ajax–Midtjylland 3-1 (0-0)

Gólszerző: Gravenberch (47.), Mazraoui (49.), Neres (66.), ill. Mabil (80. – tizenegyesből)

Az állás:

1. Liverpool 9 pont

2. Ajax 7 (7-5)

3. Atalanta 7 (8-7)

4. Midtjylland 0

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.