Klopp: Firmino rendben lesz a döntőre

Liverpool, 2019. május 28., kedd (MTI/Reuters) – A Liverpool vezetőedzője szerint a sérülése után lábadozó Roberto Firmino rendbe jön annyira szombatig, hogy pályára léphessen a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében.

Forrás: MTI2019. 05. 28. 18:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil támadó egy hete állt újra edzésbe azután, hogy izomsérülés miatt kihagyta a Barcelona elleni visszavágót a BL elődöntőjében, valamint lemaradt a bajnoki hajráról is. Az első napokban könnyített edzésmunkát végzett, és azóta is „speciális program” alapján készül.

„Az alapján, amit eddig láttunk, jól néz ki. Biztos vagyok benne, hogy rendben lesz” – mondta Jürgen Klopp sajtótájékoztatón. Georginio Wijnaldum, a csapat holland középpályása kiemelte: Firmino jelenléte nagyon fontos a számukra.

„Ő már elöl megkezdi a letámadást, mi pedig megpróbáljuk követni őt, amikor pedig nálunk van a labda, úgy viselkedik, mintha egy plusz középpályásunk lenne. Minden irányban követjük őt, emellett a védekezésben is segít” – indokolta kijelentését Wijnaldum, aki Firmino szerepét átvéve az elődöntőben két góllal járult hozzá a Barcelona 4-0-s legyőzéséhez.

Mint mondta, ha az edző szükségét látja, megint kész ezt a feladatot ellátni, de a középpályán otthonosabban érzi magát. Jürgen Klopp kitért Naby Keitára is, akinek a szerepeltetésére annak ellenére sem lát esélyt, hogy combsérülése szépen gyógyul.

A Tottenham Hotspur elleni, madridi finálé esélyeit illetően úgy fogalmazott, örül, hogy a Real Madridtól elszenvedett vereséget követően egy év után ismét esélyük nyílik a BL-trófea megszerzésére, és bár most ők tapasztaltabbak, mint ellenfelük, nem ez jelentheti az igazi különbséget.

„Azt kell alkalmazni, amivel eljutottunk a döntőig” – szögezte le, hozzátéve, hogy eddig nagyon jól kontrollálták az érzelmeiket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.