Klopp: Őszintén? Azt hittem, Hansi Flick nyer majd!

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tegnapi díjátadó gálájának talán legnagyobb meglepetése az volt, hogy az edzők között nem a Bayern Münchennel idén mindent megnyert Hans-Dieter Flicket hozták ki győztesnek, hanem a Liverpoollal angol bajnok Jürgen Klopp lett a díjazott. Ezen még maga a győztes is meglepődött.

Magyar Nemzet
2020. 12. 18. 10:00
Liverpool vs Arsenal London
Jürgen Klopp már a szombati, Brighton elleni mérkőzésre gondol Fotó: Jason Cairndruff Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hansi Flickkel régi a kapcsolatom, amikor én a Mainz edzője voltam, ő a Hoffenheimet irányította, amely akkor még nem volt az élvonalban – kezdte Klopp a Liverpool honlapjának adott nyilatkozatában. – Miután triplázott idén a Bayernnel, megnyerte a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is, őszintén azt hittem, hogy őt díjazzák majd. Kivételes munkát végzett, már váltottunk is sms-t egymással.

Természetesen Klopp sem érdemtelenül nyerte el az év edzője díjat, hiszen harminc év után először nyert angol bajnoki címet az általa vezetett Liverpool idén. A harmadik jelölt a Leeds Unitedet a Premier League-be visszavezető Marcelo Bielsa volt, és a német edző őt is méltatta. – Ő az igásló minden edző szemében – mondta az argentin kollégájáról Klopp. – Mindannyian öltönyben, kiöltözve vártuk a díjátadót, ő meg egy leedses melegítőben. Valószínűleg most is dolgozott az irodájában...

Arról, hogy milyen érzés egymás után a második évben az év edzőjének lenni, Klopp egy Arsene Wenger-mondással reagált: –Erre a kérdésre Wenger adta meg a tökéletes választ. Egy világklasszis csapat segíthet benne. Nekem pedig az van, hála Istennek!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.