Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 16., vasárnap, Mózes, Botond napja
HÍR TV – BAYER SHOWEzeknek csak a profit számít, az emberélet nem
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/sport/ko-papir-ollo-9639338/

Kő, papír, olló

Már megint a koronavírus, bár a Rosztov Don és a Vipers Kristiansand vezetőit sem szabad felmenteni: a bohózatba illő nyilvános alkudozással saját magukról állítottak ki szegénységi bizonyítványt. Az orosz és a norvég női kézilabdaklub kommunikációs gépezete ontotta magából az ötleteket, a közönség pedig nehezen tudott mit kezdeni az egyre színvonaltalanabb, olykor gunyoros üzenetekkel. A két csapatot a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben sorsolták össze egymással, de a szigorú norvég karanténszabályok miatt a Vipers lemondott a pályaválasztói jogról, így a párharc mindkét mérkőzését Oroszországban játsszák. Sőt az egyiket már le is játszották.
A rendezés körülményein vitatkoztak a felek: Rosztovban azt sérelmezték, hogy a Vipers részesedést kért az első meccs marketingbevételeiből, és nem szerette volna, ha orosz drukkerek lettek volna a csarnokban. Mindezt azért, mert az eredeti versenykiírás szerint az első mérkőzés házigazdája nem más, mint a norvég bajnokcsapat.
A rosztoviak szerint a pofátlanság netovábbja, hogy az a klub, amely nem vesz részt a mérkőzés szervezésének az előkészítésében, igényt tart a bevételekre. De nem ez volt az utolsó csepp a pohárban. A Vipers ugyanis felvetette a zárt kapus rendezés ötletét. Ekkor az oroszoknál elgurult a gyógyszer, közzétettek egy listát, felsorolták a Vipers korábbi ötleteit. Ez még hagyján, de nyitottak egy újabb frontot a teljes megsemmisítés jegyében. A lehetne még kategória az orosz humor sajátos megnyilvánulása. Ebben szerepel többek között, hogy akár csendben, sötétben is játszhatnának a csapatok. A Vipers gépét orosz vadászbombázók is kísérhetnék a biztonság kedvéért. Mind közül kiemelkedik egy igazán konstruktív javaslat: döntsék el a továbbjutást kő, papír, ollóval.
Európa legjobb női kézilabdaklubjainak kommunikációs gépezete váltott óvodás üzemmódra. A Rosztov Donban hemzsegnek a 2016-ban olimpiát nyert orosz válogatott tagjai, a Vipers csapatában szerepel többek között a két, Győrből ismert legenda, Nora Mörk és Heidi Löke. Szóval nem akárkik csináltak bolondot magukból egy anyagi haszonnal kecsegtető BL-párharc, a Final Fourba jutásról döntő play-off meccs felvezetéseként.
A helyzet az, hogy tényleg mindenről a koronavírus tehet. Ha nincs a járvány, nem kezdenek méltatlan, nyilvános alkudozásba Európa sztárklubjai, megkímélik magukat a közröhejtől.
Az első meccset egyébként nézők előtt rendezték, azaz nem teljesült a Vipers óhaja. A norvégok a pályán „vettek elégtételt”: 34-27-re győztek. Biztos örülnek neki, hogy nem kő, papír, ollóval dőlt el az első meccs.
De még ne temessük gyerekkorunk egyik kedvenc játékát! Vasárnap lesz a visszavágó.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Hatásvadász eszközök

Gyurcsányi elemek Karácsony belépőjében
Karácsony nemrég még azt állította, „egy porcikám sem kívánja” a miniszterelnök-jelöltséget.

Növekvő igény

Egyre többen férnek hozzá helyben a bölcsődei ellátáshoz
A bölcsődei reform során megjelentek a minibölcsődék, munkahelyi bölcsődék. Átlagosan munkanaponként tíz új férőhely létesült.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Aktuális

A barcelonai urak csak álmodoznak róla, de a hölgyek BL-t nyertek
A Barcelona női csapata másodszor került fináléba, s először hódította el a trófeát.

Fricz Tamás blogja

A pedofilgyanús Foucault, avagy számít-e az erkölcs a szakmai teljesítmény megítélésénél?
Előrebocsátom: nem hiszem, hogy tökéletesen megválaszolható a kérdés. 
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!