Koeman az egekig magasztalta Messit a tegnapi duplája után

Tegnap este a La Liga második fordulójából elhalasztott mérkőzésen fontos, 3-2-es győzelmet aratott a Barcelona az Athletic Bilbao otthonában. A találkozó hőse Lionel Messi volt, aki két gólt szerzett a katalán csapatban, Ronald Koeman edző külön ki is tért rá a nyilatkozatában.

Magyar Nemzet
2021. 01. 07. 10:20
Ronald Koeman
Barcelona, 2020. augusztus 19. Ronald Koeman, a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FC Barcelona új, holland vezetõedzõje a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentõl a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntõjében. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Messi játéka és akaratának megnyilvánulása mindig magától értetődő, de ezen a meccsen a góljaival különösen megmutatta, hogy mi mindenre képes a csapatért. Nagyon fontos ő nekünk – fogalmazott Ronald Koeman, miután a Barcelona argentin sztárja 1-1 után a csapat második és harmadik találatát szerezte. A holland edző – Messi mellett – az első katalán gól jegyzőjét, Pedrit is megdicsérte, akit a 18 éves kora ellenére rendkívül érettnek tart.

Talán nem véletlen, hogy Koeman így udvarol Messinek, hiszen a hatszoros aranylabdás szerződése az idény végén lejár, és már szabadon tárgyalhat a kérőkkel, ha akar, persze. Ugyanakkor az is látszott, hogy Messi nagyobb kedvvel és eredményességgel játszott Bilbaóban, mint az ősz nagy részében, amely arra utalhat, hogy talán kezdi újra megtalálni a helyét a Barcelonában.

Győzelmével a Barcelona még mindig ötpontos hátrányban van a második helyezett Real Madrid mögött, az éllovas Atléticóhoz képest pedig hét pont a lemaradás, Diego Simeone csapata ráadásul két meccsel kevesebbet is játszott. Koeman azonban nem adja fel a harcot.

– Megérdemeltük a győzelmet az Athletic ellen, örülök az eredménynek és annak is, ahogyan elértük azt. A csapatmunka fantasztikus volt, harcolni fogunk a bajnoki címért az utolsó meccsig. Van távolság, amelyet le kell dolgoznunk, de jó úton haladunk – bizakodott a Barcelona edzője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.