Koman gólpasszairól álmodik

Németh Krisztián nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését a Sporting Kansas Citynél, és egyelőre nem itthon tervezi a jövőjét. Az U20-as vb-bronzérmes csatár bejárta a fél világot, megfordult Európa több bajnokságában, Katarban és az Egyesült Államokban is, hamarosan új kalandok várnak rá.

2020. 01. 01. 8:46
null
A felnőttválogatottban a 2016-os Eb-részvétel az eddigi csúcs a harmincéves csatár karrierjében Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a budapesti Hemingway étteremben elevenítették fel a tíz éve történteket az egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmes válogatott labdarúgói és a szakmai stábja. A játékosok nevében a korosztály nemzetközi szinten is kiemelkedő tehetsége, Németh Krisztián mondott köszönetet a felkészítő edzőknek. – Életre szóló élmény az U20-as vb, nemcsak az eredményre emlékszünk szívesen, hanem a hangulatra, amely végigkísérte a szereplésünket. A keret nagy része évekig együtt játszott, szinte együtt nőtt fel, természetesen azóta is tartjuk a kapcsolatot egymással – mesélte a Sándor Károly Akadémián nevelkedett csatár.

Németh kacskaringós pályaíve során megfordult a Liverpool utánpótláscsapatánál, Blackpoolban, a holland Waalwijk és Roda, a görög Volosz, Olimpiakosz és AEK Athén, a katari al Garafa, a tengerentúli New England Revolu­tion és a Sporting Kansas együttesénél. Utóbbi klubnál ma jár le a szerződése, amit – jelen állás szerint – nem hosszabbít meg.

– Még nem tudom, merre vezet az utam, de nagyon valószínű, hogy távozom Amerikából. Komoly esély van az ország- és klubváltásra, persze tisztában vagyok vele, hogy télen nem könnyű csapatot találni – a 37-szeres válogatott csatár egyelőre itthon igyekszik formában tartani magát, külön edzéseket végez, és várja az ajánlatokat. Továbbra is külföldben gondolkodik.

A felnőttválogatottban a 2016-os Eb-részvétel az eddigi csúcs a harmincéves csatár karrierjében
Fotó: Mirkó István

– Január elején leszek 31 éves, ha szakmailag is kihívást jelentő ajánlat érkezik egy támadó futballt játszó csapattól, ahol nem kiegészítő emberként számítanak rám, akkor belevágok egy újabb távoli kalandba. Nyilván mindenki Európában, erős bajnokságban szeretne futballozni, de ha ez valamiért nem jön össze, akkor más utat kell választanom – jelezte az 1989-es sikerkorosztály emblematikus figurája.

Hozzátette, felelevenítve a korábbi emlékeket, eljátszott a gondolattal, milyen volt Koman Vladimirtól gólpasszokat kapni az U17-es Eb-n és az U20-as vb-n bronzérmet szerzett utánpótlás-válogatottakban, és – ha rajta múlik – szívesen játszana újra együtt a jelenleg az iráni első osztályú Sepahanban futballozó középpályással.

A többi a játékosügynökök dolga.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.