Korábbi csapattársa csúnyán átverte Ronaldót

Thibaut Courtois nem csak védéseivel hívta fel magára a figyelmet Portugália ellen. A belga kapus higgadt csellel küldte el gyufáért Cristiano Ronaldót.

Magyar Nemzet
2021. 06. 28. 9:39
Courtois magabiztos volt
Sevilla, 2021. június 27. Thibaut Courtois belga kapus véd a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Belgium-Portugália mérkõzésén Sevillában 2021. június 27-én. MTI/EPA pool/José Manuel Vidal Fotó: José Manuel Vidal Forrás: MTI/EPA pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolcaddöntők rangadóján a világranglistát vezető Belgium 1-0-ra legyőzte, ezzel búcsúztatta a címvédő Portugáliát. Thibaut Courtois lehúzta a rolót, az Európa-bajnokság góllövőlistáját a kiesés ellenére egyelőre vezető pedig nagyon frusztrált volt a mérkőzés után.

A portugál a pályán még kontrollálta magát, pacsizott a győztes belgákkal, bár korábbi Real Madrid-beli csapattársával, Courtois-val folytatott rövid beszélgetése nem az őszinte gratulációról szólt.

– Szerencsések voltatok, ma nem akart bemenni a labda – fogalmazott csalódottságában a portugál sztár, aki azért a végén sok szerencsét kívánt.

Courtois nem csak azzal bosszanthatta fel Ronaldót, hogy mindent védett, amit kellett, a belga kapus a mérkőzés során látványos cselt is megengedett magának a portugállal szemben.

Courtois egyébként szerényen nyilatkozott a meccs után, a csapattársai teljesítményét dicsérte.

– A csoportmeccseken nem volt sok dolgom, de tudtam, hogy Portugália ellen ez megváltozik. Büszke vagyok a csapattársaimra, nagyon jól védekeztek az egész meccsen. Olaszország ellen is nehéz dolgunk lesz, de ma bebizonyítottuk, hogy készen állunk a kihívásra.

Bizony, az Európa-bajnokság kieséses szakaszának legnehezebb ágán Belgiumnak a címvédő után Olaszország jut. A két válogatott a legutóbbi Eb-n a csoportkörben játszott egymás ellen, akkor 2-0-s olasz siker született. Öt éve végül mindkét csapatnak a negyeddöntő jelentette a végállomást, idén az egyikük tovább marad versenyben az Eb-trófeáért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.