Támadott a Cápa, kórházban a korábbi rózsaszín trikós

Az olasz Andrea Vandrame ünnepelhetett szakaszgyőzelmet a Giro d'Italia 12. versenynapján, amely többek számára az utolsónak bizonyult. Valter Attila megjött az esélyesek csoportjával, egy pozíciót javított összetettben.

Magyar Nemzet
2021. 05. 20. 17:41
Giro
Forrás: Twitter/Giro dIItalia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy a szerdai, tizenegyedik szakasz alaposan átrendezte az összetett állását a Giro d’Italián, benne volt a levegőben, hogy csütörtökön a szökevényeknek átengedik a terepet az összetett esélyesek. Több nagy név számára azonban sokkal rosszabbul alakult a szakasz, mint tervezte: az összetett tizenegyedik helyéről esett ki bukása miatt Marc Soler (Movistar), és ugyanaz a baleset jelentette a korábbi szakaszgyőztes, Gino Mäder (Bahrain–Victorious) számára is a Giro végét. A bahreini csapat rendkívül balszerencsés az idei olasz körversenyen, korábban Mikel Landa és Matej Mohorič is súlyos bukás miatt adta fel a viadalt.

Két versenyzőt is elvesztett az Israel Start-Up Nation: Alex Dowsett gyomorpanaszok miatt szállt le a kerékpárról, a korábbi rózsaszín trikós, Alessandro de Marchi viszont rosszabbul járt, bukása után kórházba kellett szállítani.

A Siena és Bagno di Romagna közötti 212 km-es, 4500 méteres szintkülönbséget tartalmazó szakaszt a szökevények közül az olasz Andrea Vendrame (Ag2r–Citroën) nyerte meg, csapattársa, a versenynapot már eleve a kék trikóban végigtekerő Geoffrey Bouchard pedig alaposan megugrott a hegyi pontverseny élén.

A főmezőnytől az utolsó lejtőn elszakadt Vincenzo Nibali (Trek–Segafredo), a hazaiak népszerű Cápája néhány másodpercet faragott is hátrányából, de így sem tudta megelőzni az összetett versenyben Valter Attilát (Groupama–FDJ), aki az esélyesek csoportjával ért célba, a 23. helyen.

A magyar kerekes teljesítménye, valamint Soler kiesése azt jelentette, hogy a 12. helyen áll 12 szakasz után az olasz körversenyen, amelyet továbbra is a kolumbiai Egan Bernal (Ineos Grenadiers) vezet.

Pénteken Ravenna és Verona között teljesen sík, 198 km-es etap vár a kerékpárosokra, a versenyben maradt sprinterek egyetlen esélye a héten a szakaszsikerre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.