Közvetett verseny a bronzért

A Fradi a bajnok, a Fehérvár lehorgonyzott másodikként, de a harmadik hely még kiadó a labdarúgó NB I-ben. Az azonos pontszámmal álló Mezőkövesd és a Puskás Akadémia fut versenyt a bronzéremért az utolsó három fordulóban, ahogy egy napja megírtuk, utóbbi sorsolása kedvezőbb. A bennmaradásért is éles verseny zajlik, egyelőre a Debrecen áll – a már búcsúzott Kaposvár mellett – kieső helyen.

Magyar Nemzet
2020. 06. 20. 12:12
null
A felcsútiak legutóbb Diósgyőrből elhozták a három pontot Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31. forduló tegnap a harmadik hely és a kiesés szempontjából is semleges ZTE–Honvéd mérkőzéssel kezdődött (a találkozó lapzártánk után ért véget.) Ma a Ferencváros már csak a közönsége miatt sem teheti meg, hogy ne küzdjön teljes erőbedobással az Újpest ellen. A Fradival és a Fehérvárral szemben azért is elvárható, hogy vegye komolyan az utolsó három fordulót, mert közvetve befolyásolhatják a további helyezéseket. A Vidi például ma Mezőkövesden vizitál. Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője azzal kezdte az előzetes nyilatkozatát, hogy ebben az idényben még nem tudták legyőzni a fehérváriakat. Egész pontosan Mezőkövesden 0-0-t játszott a két csapat, Fehérváron a Vidi 2-1-re nyert.

– A fehérváriak kerete az egyik legjobb a mezőnyben, ellenfelünknél sok rutinos labdarúgó játszik. Nem jó széria áll mögöttünk, de előretekintünk, szeretnénk győzelmet aratni a szombati összecsapáson. A stratégiánkon ezúttal sem változtatunk, szeretnénk a saját stílusunkban futballozni. Örülök annak, hogy szurkolóink korlátozás nélkül látogathatnak ki a mérkőzésre, ez pluszmotivációt jelent a számunkra – tette hozzá Kuttor.

A felcsútiak legutóbb Diósgyőrből elhozták a három pontot
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A Puskás Akadémia kétszer is legyőzte (otthon 4-2-re, idegenben ­2-0-ra) a Paksot, ezért érthetően bizakodva várja az egymás elleni harmadik összecsapást.

– Három nagyon kemény ellenfél vár ránk, a Paks, a Kisvárda, illetve a Honvéd, s a bajnokság hajrájában mindenkinek van miért futballoznia. Ha komolyan gondoljuk, hogy meg akarjuk szerezni a bronzérmet, minden mérkőzésen az utolsó pillanatig küzdenünk kell. Paks még nincs teljesen biztonságban, nagyon nehéz ellenfél lesz – nyilatkozta Hornyák Zsolt, a felcsú­tiak vezetőedzője.

A Debrecen természetesen nem adja fel, mindent elkövet a bennmaradásért. A Fehérváron szerdán elszenvedett vereség után Kondás Elemér így fogalmazott: – Van három mérkőzés, abból kettőt otthon játszunk. Én az utolsó percig nem fogom feladni, ezt várom a játékosoktól is. Tegnap ezt a következőkkel egészítette ki: – A Fehérvár elleni találkozón a sorozatterhelés mellett azért is frissítettünk a kereten, mert nyolc játékosunknak négy sárgája volt, ráadásul Kinyik és Habovda sárga lapos eltiltás, Garba pedig kisebb térdsérülés miatt nem játszhatott. A lehető legerősebb kezdő tizeneggyel állunk ki vasárnap. Egyetlen célunk lehet: a három pontot begyűjteni.

Amit annyival pontosítanunk kell, hogy a Fehérváron a meccs utáni reklamálása miatt kiállított Bódi nem szerepelhet, akit nehéz lesz pótolni.

NB I 31. forduló, a hétvégi műsor. Szombat: Mezőkövesd–Fehérvár 16.55, Puskás Akadémia–Paks 19.00, Ferencváros–Újpest 21.05. Vasárnap: Kaposvár–Kisvárda 19.00, Debrecen–Diósgyőr 21.05. Az M4 Sport mindegyik találkozót élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.