Kubica nyolc év után újra pontot szerzett

A vasárnapi Német Nagydíj után késő este módosították a hockenheimi futam végeredményét, aminek az Alfa Romeo pilótái lettek a kárvallottjai.

2019. 07. 30. 7:06
Formula One Grand Prix of Germany
epa07744608 Finnish Formula One driver Kimi Raikkonen of Alfa Romeo Racing in action during the qualifying of the 2019 Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheim Ring circuit in Hockenheim, Germany, 27 July 2019. The 2019 Formula One Grand Prix of Germany will take place on 28 July. EPA/SRDJAN SUKI Fotó: SRDJAN SUKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi Német Nagydíj után késő este módosították a hockenheimi futam végeredményét, aminek az Alfa Romeo pilótái lettek a kárvallottjai. A hetedik helyen leintett Kimi Räikkönent (képünkön) és a nyolcadik Antonio Giovinazzit egy-aránt harminc másodperces időbüntetéssel sújtották, az indoklás szerint a kuplungbeállításaik nem feleltek meg a szabályokban előírtaknak, és a vizes aszfalton a rajtnál jogtalan előnyhöz jutottak. A kuplung késleltetési ideje hosszabb volt a megengedettnél, és így egyfajta kipörgésgátlóként működött.

Az Alfa Romeónál állítják, vétlenek, és bejelentették, hogy fellebbeznek. Räikkönen mindenesetre így vagy úgy, remekül kapta el a rajtot, az ötödik helyről egyből feljött a harmadikra…

Az időbüntetések miatt a finn világbajnok a 12., Giovinazzi a 13. helyre csúszott vissza, csak a verseny végén kieső, de a hivatalos végeredmény szerint három kör hátránnyal a 14. helyre sorolt Pierre Gaslyt (Red Bull) előzték meg. Mindez egyúttal azt jelenti, hogy a futamgyőztes (Red Bull), valamint a másik két dobogós, Sebastian Vettel (Ferrari) és Danyiil Kvjat (Toro Rosso) mögött a 4–10. helyeken Lance Stroll (Racing Point), Carlos Sainz (McLaren), Alexander Albon (Toro Rosso), Romain Grosjean (Haas), Kevin Magnussen (Haas), (Mercedes) és Robert Kubica (Williams) szerzett pontot. Így a 11. helyen leintett, a vb-n összetettben vezető ötszörös világbajnok Hamilton mégsem zárt nulla ponttal, kettőt is szerzett – így 225-tel rendelkezik –, Kubica egy pontja azonban sokkal nagyobb szám.

A lengyel versenyző 2011-ben egy borzalmas ralibalesetben kis híján elveszítette a jobb karját, idén kapott újra pilótaülést a Formula–1-ben, ám a harmatgyenge Williamsben rendre tökutolsó volt, tíz futamból kilencen csapattársától, George Russelltől is kikapott. Most végre felderülhetett – 8 év és 258 nap után lett újra pontszerző, ami rekord az F1-ben –, és a hét végi Magyar Nagydíjra eddig is készülő lengyel Formula–1-es rajongókon kívül további tömegeket csábíthat a Hungaroringre.

A Renault-nak nem lehetett oka örömre Hockenheimben, hiszen Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg sem ért célba, s a csapat a Magyar Nagydíjra tartva is megjárta. Az egyik kamionja tegnap az M1-es autópályán Győr közelében átszakította a szalagkorlátot, és a vízelvezető árokban állt meg. A sofőrt a tűzoltók szabadították ki a fülkéből, s bár a csapat hivatalos közleménye szerint nem szenvedett komolyabb sérülést, kórházba szállították.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.