Lanzafame a bajnokság felfüggesztését szeretné

A Bp. Honvéd szépítő gólját szerző Davide Lanzafame gondolatai elsősorban nem a mérkőzésen, hanem otthon, a hazájában jártak.

2020. 03. 15. 9:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 25. fordulójának az egyik legnagyobb meglepetését a Bp. Honvéd–Kisvárda mérkőzés szolgáltatta, amelyen a vendégek 5-1-re legyőzték a kispesti együttest az Illovszky Rudolf Stadionban. A találkozót a koronavírus miatt zárt kapuk mögött rendezték, újságírókat sem engedtek be, ezért a játékosok és a vezetőedzők a klubok honlapjainak nyilatkoztak. Ismeretes, a járvány a legjobban Olaszországot sújtja, ezért nem véletlen, hogy a Bp. Honvéd szépítő gólját szerző Davide Lanzafame gondolatai elsősorban nem a mérkőzésen, hanem otthon, a hazájában jártak.

– Először is, nagyon rossz mérkőzést játszottunk, de nem ez a legnagyobb problémánk jelenleg – mondta a találkozót követően a csatár. – Nem mentség a vereségre, ebben a mostani helyzetben azonban egyáltalán nem könnyű futballozni. Éppen ezért nem is szeretnék a meccsről beszélni, mert számomra most nem ez a legfontosabb. A koronavírus már nem csak az én országomat érinti, világméretű problémává vált, elérte Magyarországot is. Nagyon remélem, hogy ebben a szituációban a szövetség felfüggeszti a bajnokságot, mert az egészség, az emberi élet a legfontosabb, a foci csakis másodlagos lehet. Szeretném a legjobbakat kívánni honfitársaimnak és a világ többi részének is!

A csapat kapitánya, Đorđe Kamber nehezen dolgozta fel a vereséget, különösen azért, mert szerinte a Honvédból nem mindenki küzdött megfelelően a sikerért.

– Nem is tudom, mit mondjak, csak keresem a szavakat. Ami a második félidőben, és főleg a találkozó hajrájában történt, azért szégyellem magam. A mérkőzés elején több óriási ziccerünk volt, ahogy a korábbi meccseken is. Ugyanaz történt, ha akkor tudunk gólt szerezni, utána egészen másként alakul a mérkőzés. Nem hivatkozhatunk semmire, nem voltunk fegyelmezettek, nem játszottunk jól, nem futballoztunk csapatként. A szerdai kupasiker hatalmas tett volt, a Paks ellen végig csapatként játszottunk, most viszont csak a mérkőzés első részében voltunk csapat. Valamit másként kell csinálnunk, nem lehet úgy játszani, ahogyan azt a Kisvárda ellen tettük. Mindenkinek át kell gondolnia a történteket, ha valaki nem akar küzdeni, akkor szóljon, de harcolnunk kell, segíteni egymást, csak így lehetünk sikeresek.

Giuseppe Sannino, a Bp. Honvéd olasz vezetőedzője nem foglalkozott a koronavírussal, szakmai értékelést adott a súlyos vereség után:

– Vannak olyan mérkőzések, amikor el kell ismerni az ellenfél érdemeit, és ez a találkozó egy ilyen meccs volt. A második félidőben teljesen kicsúszott a lábunk alól a talaj, igaz, legalább az első félidőben nagyjából rendben voltunk. Erőnlétileg is fölénk kerekedett a Kisvárda, lefutottak minket, labdabiztosabbak voltak.Rendszeres kritika, hogy kevés gólt szerzünk, keveset lövünk kapura, és folyamatosan azt hallom, küldjek csatárokat a pályára, támadjunk még többet. Tessék, most négy, sőt a végén már öt támadónk volt a pályán, az összes csatárunkat pályára küldtük, változtattunk a játékrendszeren, de hiába. A mérkőzés bizonyította, hogy nem a támadó száma a döntő a gólokat illetően, és azt is megmutatta, hogy akkor lehetünk eredményesek, ha visszatérünk ahhoz a játékhoz, amit a közös munkánk első időszakában sikereket hozott. Kizárólag abban a szellemben lehetünk sikeresek, ennek megfelelően kell futballoznunk, ha azt szeretnénk, hogy jöjjenek az eredmények. Nagyon rosszul viseltem a vereséget. Ha az első félidőben berúgjuk a helyzeteinket… George és Kamber előtt is adódott lehetőség, azonban nem a srácok a hibásak, én állok a csapat élén, enyém a felelősség.”

A Kisvárda vezetőedzője, Bódog Tamás így értékelte a találkozót:

– Abszolút megérdemelt a győzelmünk, a srácok szenzációsan játszottak. Sok helyzetet dolgoztunk ki, nagy lendülettel érkeztünk a kapu elé, amit a Honvéd nem tudott lekövetni. A csapat erősségét mutatja, hogy azokat a lehetőségeket, azokat a hibákat, amikre készültünk, azokkal jó százalékban tudtunk élni, egységes volt a csapat. A Honvéd szerdán kupameccset játszott, de ki is kell tudni használni azt, hogy ha az ellenfél fáradtabb, ezért is támadtuk le az ellenfelünket. A srácok kőkeményen dolgoztak, a lefújásig megvolt bennük a győzelem iránti vágy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.