Marco Rossi fázósan készül a lengyelek elleni mérkőzésre

Marco Rossi fázósan készül a Lengyelország elleni, jövő csütörtöki világbajnoki selejtezőre. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Telkiben – az új módinak megfelelően –, a szabad ég alatt megtartott sajtótájékoztatón még a sapkáját is a fejére húzta, miközben a szokatlanul hideg időben az újságírók kérdéseire válaszolt. Sok újdonságot nem tudtunk meg, szerencsére a hiányzó Szoboszlai Dominiket leszámítva mindenki egészséges. Az olasz szakember szerint Robert Lewandowskit, a lengyelek sztárját csak csapatként lehet megállítani.

2021. 03. 19. 16:35
Marco Rossi, lengyelek
Budapest, 2020. augusztus 24. Az olasz Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón ismerteti a szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozó játékoskeretét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) budapesti székházában 2020. augusztus 24-én. Az elõzõ keretéhez képest 11 új játékost hívott be a szövetségi kapitány. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mit gondol Paulo Sousáról, a lengyelek szövetségi kapitányáról?

– Nagyon jó edzőnek tartom Paulo Sousát, örülök, hogy ő a lengyel szövetségi kapitány. Nehéz megjósolni, hogy milyen taktikával fognak játszani a lengyelek ellenünk, de úgy vélem, a labdabirtoklásra nagy hangsúlyt fektetnek majd.

– Előfordult már, hogy Robert Lewandowskihoz hasonló kaliberű játékossal kellett megmérkőznie?

– Nagyon erős csapattal állunk szemben. Játszottunk már Wales ellen, ott Gareth Bale-lel és Aaron Ramsey-vel találtuk szemben magunkat. Lewandowski ellen speciális meccs lesz, hiszen nagyon nehéz őt megállítani. Láthattuk, hogy az elmúlt időszakban ez senkinek sem sikerült. Minél kevesebb lehetőséget próbálunk majd adni neki, csapatként lépünk fel ellene. A játékosoknak különleges élmény lesz ellene játszani.

– Elégedett lenne egy esetleges döntetlennel a lengyelek ellen?

– Döntetlenre nem tudom felkészíteni a csapatot, noha előzetesen nem tartom rossz eredménynek azt. De küzdelemre készülünk, és nyerni akarunk.

– Múlt pénteken a Magyar Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy hosszú távú szerződést írtak alá önnel, ami nagy fokú bizalomról árulkodik. Mit jelent ez önnek a világbajnoki selejtezők előtt?

– Több mint négy, majdnem öt év nagyon hosszú idő, de természetesen minden az eredményeken múlik, mi is a győzelemre vagyunk kötelezettek. Az első pillanattól éreztem, hogy bízik bennem a szövetség, ezt most tényekkel is alátámasztották. Az a feladatom, hogy tovább javítsam a csapat teljesítményét. Ez a hosszabbítás természetesen az én érdekeimmel is egybeesik, nem kellett azon gondolkoznom, hogy elfogadjam-e az ajánlatot. Ugyanakkor azt nem mondanám, hogy ez új motivációt adna nekem, mert a kezdetektől fogva ugyanolyan motivált voltam.

– Ki fog helyén játszani?

– A csapat már bizonyította, hogy nélküle is képes jól játszani, kiváló eredményeket elérni. Kalmár Zsolt nyilvánvalóan jó választás lenne, ő is bizonyított már korábban, és szerencsére egészséges.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.