Kleinheisler helyettesítheti a hiányzó Szoboszlait

Marco Rossi kihirdette keretét a 2022. évi labdarúgó-világbajnokság selejtezőinek első etapjára. Miként azt már a múlt héten előre bejelentette, a sérüléséből még mindig lábadozó Szoboszlai Dominik ezúttal nem lehet ott a csapatban. Kleinheisler László helyettesítheti a hiányzó klasszist. Az Eszék középpályása legutóbb másfél éve, 2019 októberében szerepelt a nemzeti csapatban. Újra kerettag az MTK-ban remekül teljesítő Varga Roland, s először készülhet a legjobbakkal Géresi Krisztián és Tóth Balázs. A magyar válogatott március 25-én Lengyelországot fogadja, majd 28-án San Marinóban, 31-én pedig Andorrában lép pályára.

Magyar Nemzet
2021. 03. 11. 12:29
null
Kleinheisler László legutóbb 2019 októberében Splitben szerepelt a válogatottban Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még decemberben jelentették be, hogy az RB Leipzighez szerződik, aztán az év elején arról érkezett hír, hogy kisebb sérülés miatt késik a bemutatkozása. A kisebb sérülés aztán minimum közepessé súlyosbodott, hiszen a húszéves középpályás azóta sem játszott egy percet sem. nem is várta meg a hivatalos kerethirdetést, már március 3-án közölte, hogy a legértékesebb magyar futballista nem lehet ott az első három vb-selejtezőn.

A kapitány előrebocsátotta, a válogatott már bizonyította, Szoboszlai nélkül is képes jól teljesíteni, tudja pótolni a Lipcse futballistáját.

Tudjuk, hogy erre a szerepkörre Kalmár Zsolt tökéletesen alkalmas, aki a Szoboszlaihoz fűződő viszonyáról a vele készített interjúban a következőket mondta: – A válogatottnak csak hasznára válik, hogy két irányító típusú játékosa is van. Nincs közöttünk rivalizálás. Ha támadni akarunk, s újabban szerencsére ez a célunk, amit meg is tudunk valósítani, akkor így könnyebb megosztani az ellenfél figyelmét.

Kalmár természetesen most is ott van a keretben. Ahogy másfél év után ismét Kleinheisler László is, könnyen lehet, hogy ő helyettesítheti a középpályán Szoboszlait.

– Kleinheisler a középpálya bármelyik posztján képes játszani, ahogy ezt az Eszékben meg is teszi. Hét erős középpályás szerepel a keretben, tehát van variációs lehetőségünk – válaszolta a felvetésünkre Marco Rossi.

Rossi meghívta Varga Rolandot, aki az MTK-ban hétről hétre remek teljesítményt nyújt, s lehetőséget ad két újoncnak, Géresi Krisztiánnak és a kapus Tóth Balázsnak (egyaránt Puskás Akadémia).

Annak ellenére tagja a keretnek Lovrencsics Gergő és Sigér Dávid, hogy idén kevesebb lehetőséget kapnak a Ferencvárosban. A zöld-fehérektől és is válogatott. A többiek kivétel nélkül ott voltak ősszel is a keretben.

már nem téma.

Varga kitűnő formában van

– Ahogy korábban elmondtam, ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton – fogalmazott az Mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik a klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok. Ugyanakkor Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik, és sok gólt rúg, kitűnő formában van. Ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szükségünk van, bár ő azért még nincs csúcsformában, de bízom benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez. Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban. Gazdag Dánielre novemberben is számítottam volna, de a koronavírus sajnos közbeszólt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nemzetközi szinten ő inkább középpályásként tudja a legjobb teljesítmény nyújtani, és nem azon a poszton, amelyen a Honvédban mostanában gyakran játszik.

Rossi kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), (RB Leipzig, Németország), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Hátvédek: Botka Endre (FTC), (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano, Svájc), (Omonia Nicosia, Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), (RB Leipzig, Németország), (Fenerbahce, Törökország)

Középpályások : Cseri Tamás (Mezőkövesd), (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd, Szerbia), Kalmár Zsolt (DAC, Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek, Horvátország), (Bristol City, Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), (DAC, Szlovákia) Sigér Dávid (FTC)

Csatárok: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), (Freiburg, Németország), Varga Kevin (Kasimpasa, Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.