Megható nagy molinó készült a magyar–lengyel meccsre + videó

A Carpathian Brigade, az egyik legnagyobb szurkolói csoport a magyar és a lengyel történelem egyik közös alakjára emlékezik azon a molinón, amelyet már kifeszítettek az egyik kapu mögött a Puskás Aréna lelátóján a csütörtökön este 20.45 órakor kezdődő világbajnoki selejtező előtt.

Magyar Nemzet
2021. 03. 25. 14:46
null
Így várja a csapatokat a Puskás Aréna egyik kapu mögötti része Forrás: nb1.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó válogatott csütörtökön este Lengyelország ellen kezdi meg a szereplését a 2022-es világbajnokság selejtezőiben. A járványhelyzet miatt ezúttal sem lehetnek ott a nézők a lelátón, csak a stadionon kívül szurkolhatnak, de ez nem jelenti azt, hogy az üzenetük nem jelenik meg a Puskás Arénában.

A talán legmeghatározóbb szurkolói csoport, a Carpathian Brigade teljesen egyedi megoldást talált ki, legalábbis ami a hatalmas molinó tartalmát illeti. Véletlen egybeesés, hogy március 23-a a magyar–lengyel barátság hivatalos emléknapja, a szurkolókat pedig megihlette egy olyan történelmi alak, aki mindkét nép történelmében jelentős szerepet játszott. Ő Józef Bem, magyarosan Bem József, a híres Bem apó, aki az 1848–1949-es szabadságharc egyik legsikeresebb hadvezéreként vonult be az emlékezetünkbe. A lengyelek az 1830-as felkelésük vezéralakjaként tisztelik, tehát ő tényleg közös pont.

 

Az előkészületektől a kifeszítésig

 

A szurkolók Petőfi Sándor híres versének egy szakaszát írták fel magyarul és lengyelül a hatalmas molinóra:

„Mi ne győznénk? hisz Bem a vezérünk,

A szabadság régi bajnoka!

Bosszúálló fénnyel jár előttünk

Osztolenka véres csillaga!”

 

Középen pedig a hadvezér arca, valamint a két ország címere látható – a megható, roppant barátságos molinó már az egyik kapu mögött kifeszítve várja a csütörtök esti mérkőzést, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

Így várja a csapatokat a Puskás Aréna egyik kapu mögötti része
Fotó: Nb1.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.