Majdnem háromszáz pont és hihetetlen fordítás

Pontzuhatagot hozott Russell Westbrook és Kevin Durant párbaja. A két korábbi csapattárs egyaránt 35 pont fölé jutott, a Brooklyn és a Washington összesen majdnem 300-ig. A végjáték sem volt sima.

Magyar Nemzet
2021. 02. 01. 9:50
null
Forrás: en24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapatok pozíciója alapján nem tűnt rangadónak a Washington Wizards és a Brooklyn Nets összecsapása, hiszen a fővárosi csapat utolsó, míg a Nets második helyen áll a keleti főcsoportban. A két korábbi pontkirály, a Thunderben korábban néhány évig egymás mellett játszó Russell Westbrook és azonban garanciának tűnt a látványos játékra.

A Washington Westbrook (41 pont) és Bradley Beal (37 pont, akárcsak a túloldalon Durant) vezérletével tartotta a lépést a Brooklynnal, de mégis úgy tűnt, hogy a papírforma érvényesül. Tíz másodperccel a vége előtt öt ponttal vezetett a Nets, de előbb Beal, majd gyors labdaszerzés után Westbrook is elsüllyesztett egy triplát. A Wizards talán ezzel a fordítással és a 149-146-os győzelemmel elindul felfelé, mert a keret mindenképp többre hivatott annál, hogy az NBA sereghajtója legyen. A Netsnél nincs ok a pánikra, bár szinte megnyert meccset elveszteni sosem élvezetes.

Westbrook 41 pontja sem volt elég arra, hogy a játéknap legponterősebb játékosa legyen. A Denver Nuggets szerb kosarasa, Nikola Jokić 47 egységig jutott, beállítva karriercsúcsát. Ráadásul csapata megszakította a Utah Jazz tizenegy mérkőzésből álló győzelmi sorozatát.

NBA, a vasárnapi játéknap eredményei

Washington Wizards–Brooklyn Nets 149-146

Denver Nuggets–Utah Jazz 128-117

Minnesota Timberwolves–Cleveland Cavaliers 109-104

Indiana Pacers–Philadelphia 76ers 110-119

Toronto Raptors–Orlando Magic 115-102

New York Knicks–Los Angeles Clippers 115-129

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.