Marcelo a választások miatt maradhat le a BL-elődöntőről

Egészen elképesztő okból hagyhatja ki a Real Madrid labdarúgója, Marcelo a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-elődöntő londoni visszavágóját: jövő héten egy helyi választáson kellene segédkeznie, amely spanyol állampolgárként kötelessége. A királyi gárda fellebbezését elutasították.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 28. 16:56
Kroos, Toni; Marcelo
Toni Kroos (j) nagyon hiányozhat a Realból az Anfield Roadon Fotó: Tolga Bozoglu Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden regionális választásokat rendeznek Spanyolországban, ilyen esetben pedig bármelyik spanyol lakos kötelezhető szavazóköri munkára. Az El Mundo értesülései szerint most Marcelóra került a sor, aki ugyan brazil, de 2011 óta spanyol állampolgárságú is. A lap úgy tudja, hogy a klub fellebbezett Marcelo behívása miatt az illetékes hatóságnál, ám a beadványt elutasították.

A Real Madrid tegnap hazai pályán 1-1-et játszott a Chelsea ellen a BL elődöntőjének első meccsén, a visszavágóra pedig jövő szerdán Londonban kerül sor, azonban a királyi gárda a szokásoknak megfelelően egy nappal korábban, már kedden útra kel. Így jelen állás szerint Marcelo nem tarthat társaival az idény egyik legfontosabb találkozójára, méghozzá meglehetősen szokatlan okból. Pedig a Chelsea elleni lehetne a brazil 100. meccse a BL-ben, s az eddigi 99 fellépésével már így is a Real negyedik legtapasztaltabb játékosa a sorozatban (129), Sergio Ramos (128) és (114) után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.