Márton Gábor megdöbbent a fehérvári játékosok hozzáállásán

Nagy meglepetésre a tartalékosan felálló MTK roppant magabiztosan 3-1-re legyőzte a magát bajnokaspiránsnak tartó Mol Fehérvárt a labdarúgó NB I 10. fordulójában. A fehérvári együttes gyengén futballozott, és csak háromgólos hátrányban tudott becsületgólt szerezni.

Magyar Nemzet
2020. 11. 08. 11:45
null
Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márton Gábor, a Mol Fehérvár vezetőedzője feldúltan és igen őszintén értékelt a 3-1-es vereség után:

– Gratulálok az MTK-nak, teljesen megérdemelt a győzelme. Botrányos teljesítményt nyújtottunk, rendkívül csalódott vagyok a hozzáállásunk miatt, ez egyszerűen elfogadhatatlan. Az nem lehet, hogy az ellenfél jobban akarja a győzelmet nálunk. A játékban benne van a vereség, és ki is lehet kapni, csak a hogyan nem mindegy. Mérkőzés előtt semmi jel nem utalt arra, amit most a pályán láttunk. A terv egy agresszív támadófutball volt, de ezt sétálgatva nem lehet kivitelezni. Mindenki úgy játszik, ahogy hagyják, sajnos mi ma este csak asszisztáltunk a pályán. Ez a teljesítmény nem jellemző a csapatra, a mai hozzáállás számomra is váratlan, azon kell dolgoznunk, hogy ilyesmi többet ne forduljon elő.

 

Fotó: Molfehérvárfc.hu

 

Márton Gábor elmondta még, természetesen nem lepte meg őket, ahogy az MTK letámadott, de a csapata ehhez asszisztált. A félidőben próbált interaktív lenni, megkérdezte a futballistáktól, hogy miben tudna a szakmai stáb segíteni, mi az oka a rossz játéknak, de erre nem kapott választ.

– A második félidőben próbáltunk felpörögni, ám kaptunk még két gólt – folytatta. – Onnantól már veszett fejsze volt minden. Erre a csapatra nem jellemző ez a hozzáállás, nem akarok találgatni, hogy miért történt ez így. Nyilván nekem is megvan a felelősségem benne, valamit biztos én is elrontottam. A többség ma nem úgy állt a mérkőzéshez, ahogy kellett volna, a többiek meg ilyenkor elvesznek, elvégre ez egy csapatjáték.

Michael Boris, az MTK vezetőedzője érthetően elégedetten és tömörebben értékelt:

– Nagyon örülünk a mai sikernek. Már az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, egy helyzetet tudtunk értékesíteni, de akár több góllal is vezethettünk volna. A második félidőre is a megfelelő hőfokon égve jöttünk ki, agresszívan játszottunk. Az volt a célunk, hogy megbontsuk a Vidi középpályáját, és már a pálya közepén megállítsuk a támadásaikat. Összességében teljesen megérdemelt a győzelmünk, és reális a kétgólos különbség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.