Márton Gábor vezetőedző nem utazhat el a Fehérvárral Máltára

Bár a Mol Fehérvár labdarúgócsapatánál akadt egy pozitív koronavírusteszt, Márton Gábor vezetőedző esetében pedig a vizsgálat „kétes” eredményt hozott, a csapat csütörtöki Európa-liga-mérkőzése nincs veszélyben. A tréner azonban nem utazhat el Máltára.

Magyar Nemzet
Forrás: molfehervarfc.hu2020. 09. 15. 16:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A hétfői kötelező tesztelések során egy pozitív és egy kétes eredmény született, az érintettek járványügyi elkülönítése megtörtént, továbbá az előírásoknak megfelelően értesítettük az illetékes hatóságokat és a szervezeteket – tájékoztatott kedden délután a Mol Fehérvár honlapján Kovács Tibor csapatorvos.

A fehérváriak arról is beszámoltak, hogy Márton Gábor vezetőedző eredménye kapott kétes minősítést a laboratóriumtól, így esetében ismételt tesztet kellett végrehajtani. Az UEFA egészségügyi protokollja azonban – a teljes biztonság érdekében – ebben az esetben a mintát pozitívnak tekinti, így gyakorlatilag biztos, hogy a tréner nem utazhat a csapattal. A meg nem nevezett, pozitív mintát produkált játékos eleve nem utazott volna el Máltára, ahol a Mol Fehérvár csütörtökön az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában a tizenkétszeres máltai bajnokcsapat Hibernians FC ellen lép pályára. A továbbjutásról ezúttal is egy mérkőzés dönt, a találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg.

– Az első tesztem orvosi megfogalmazás szerint nem értékelhető eredményt mutatott ki. Ezután tegnap még kétszer ellenőrizték a mintát, mindkettő negatív lett. Ma újabb mintavételen estem át, ennek még várjuk az eredményét. Sajnos az UEFA vonatkozó rendelkezései miatt kilencvenkilenc százalék az esélye annak, hogy nem tarthatok Máltára a csapattal. Átbeszéltük a stábbal, hogy mi a teendő, mindenki tudja a dolgát. Az a legfontosabb, hogy nélkülem is továbbjusson a csapat, amelyet távollétemben Szalai Tamás fog vezetni – nyilatkozta Márton Gábor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.