Csak vicc volt, nem molesztálás, mégis botrány lett belőle

A Formula–1-es szezon utolsó hete hozott egy „szaftos” sztorit: a jövőre a Haas istállónál versenyző orosz Nyikita Mazepin Instagram-oldalán megjelent egy rövid videó, amelyen a 21 éves pilóta egy autóban egy nőt molesztál. A Haas azonnal elítélte a tettét, később azonban a hölgy is megszólalt a közösségi oldalán, hogy csak baráti viccelődésről volt szó...

2020. 12. 09. 18:14
null
Andrea D'lVal Forrás: Instagram/almadelcaribe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rövid felvétel Nyikita Mazepin Instagram-sztorijában nem volt hosszú életű, mert a pilóta törölte, ám szerdán így is villámgyorsan elterjedt az interneten, és a Haas istálló meg is rótta a versenyzőt. Mazepin idén a Formula–2-es bajnokságban szerepelt, és két futamgyőzelmet aratva az ötödik helyen végzett, jövőre pedig az F2-es bajnok Mick Schumacherrel, a hétszeres világbajnok fiával együtt érkezik a Haashoz. A páros a lapátra tett Romain Grosjeant és Kevin Magnussent váltja.

Nyikita Mazepin kínos helyzetbe került
Fotó: Instagram/nikita_mazepin

„A Haas F1-es csapata nem ért egyet Nyikita Mazepin viselkedésével, amelyet a közösségi oldalára legutóbb feltöltött videóban tanúsított, valamint az istálló visszataszítónak tartja magát azt a tényt is, hogy a felvétel egyáltalán felkerült az internetre” – teremtette le közleményében az orosz pilótát az egyesült államokbeli csapat, amely hozzátette: az ügyet a továbbiakban az istállón belül kezelik.

Mazepin nem sokkal a Haas közleménye után a Twitteren kért bocsánatot a „nem megfelelő viselkedése” miatt, valamint azért, mert a videó kikerült az Instagramra.

– Sajnálom, hogy ezzel támadásoknak tettem ki a Haas csapatát, és kellemetlen helyzetbe hoztam. Formula–1-es versenyzőként magasabbra kell tennem a mércét saját magammal szemben. Ígérem, hogy tanulni fogok az esetből – szórt hamut a fejére a versenyző.

A történet azonban ezzel még nem ért véget, mert megszólalt a videón szereplő modell, Andrea D’lVal is, és az Instagram-oldalán megvédte Mazepint.

– Sziasztok, srácok, csak szeretném közölni, hogy Nyikitával régóta barátok vagyunk, és semmi komoly nincs ebben a videóban. Abszolút megbízunk egymásban, és ez az egész csak viccelődés volt köztünk. Egyébként a videót én tettem fel a Storyjába, szintén poénkodásból. Nagyon sajnálom. A szavamat adom, hogy ő egy nagyon jó ember, és sohasem tenne olyat, amivel bántana vagy megalázna engem – közölte a modell, aki az autó hátsó ülésén kétségkívül nem nehezményezte dühösen felháborodva Mazepin közeledését...

Ám akármi is történt, a száguldó cirkusz rajongói táborában máris rengetegen vannak azon az állásponton, hogy Nyikita Mazepinnek ilyen viselkedéssel nincs helye a Formula–1-ben, már petíció is indult, hogy az orosz pilótát jövőre ne engedjék rajthoz állni az autósport elitkategóriájában.

Andrea D’lVal kiállt a pilóta mellett, szó sem volt zaklatásról
Fotó: Instagram/almadelcaribe

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.