Mégiscsak Fehérváron kötött ki a grúz válogatott gólkirály

Jövőbe látók szerkesztik a Mezőkövesd NB I-es futballcsapatának honlapját, mert már csütörtökön megjelent rajta, hogy a házi gólkirályuk, Budu Zivzivadze a Fehérvárhoz igazolt. Az írásnak aznap gyorsan nyoma veszett, pénteken azonban hivatalossá vált, hogy a négyszeres grúz válogatott támadó valóban a Vidinél kötött ki.

Forrás: molfehervarfc.hu2020. 07. 10. 18:50
null
Kovács Zoltán és Budu Zivzivadze Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Két évvel ezelőtt, egy DAC–Dinamo Tbiliszi Európa-liga-selejtezőn figyeltünk fel Budura, remekül játszott azon a találkozón, gólt is szerzett. Az előző szezonban aztán testközelből tudtuk folytatni a megfigyelését, hiszen a Mezőkövesd egyik erőssége volt. Erős, gyors, képzett labdarúgó, aki több játékrendszerben is nagyon hatékony. Olyan tulajdonságai vannak, amelyek más stílusú játékra is alkalmassá teszi a keretünket. Nemzetközi tapasztalattal bíró, tökéletes korban lévő, gólerős futballistával erősödtünk, aki a gólhelyzetek teremtésében is élen jár. Biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a Vidinek – mondta Kovács Zoltán, a Fehérvár sportigazgatója a klub honlapján.

– Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen nagy múltú klubban folytathatom a pályafutásomat, mint a Vidi. Korábban Grúziában már ünnepelhettem bajnoki címet és két alkalommal gólkirály is lettem. Nem tagadom, hasonló célokkal érkeztem a Vidibe. Nagyon szeretek gólt szerezni, de számomra első a csapat sikere. Bízom benne, hogy jó játékkal, gólokkal, gólpasszokkal járulhatok hozzá a Vidi minél sikeresebb szerepléséhez. Nagyon szeretnék egy év múlva magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelni, de emellett remélem, az Európa-ligában is minél tovább fogunk jutni – nyilatkozta Zivzivadze.

Kovács Zoltán és Budu Zivzivadze
Fotó: molfehervarfc.hu

A 26 éves Budu Zivzivadze 18 éves korában kezdte profikarrierjét hazájában, a Dinamo Tbiliszi együttesében. 2015-ben a Torpedo Kutaiszibe igazolt, majd a következő szezonban a Samtredia játékosaként megnyerte a grúz bajnokságot és 13 góllal gólkirályi címet is ünnepelhetett. 2017-ben Dániába szerződött az Esbjerg csapatába, ám itt kevés játéklehetőséget kapott, ezért 2018-ban hazatért, és a Dinamo Tbilisziben folytatta pályafutását kölcsönben. Ebben az évben ismét a bajnokság gólkirálya lett, ezúttal 22 találattal. 2019-ben 18 mérkőzést játszott a Torpedo Kutaisziben, majd tavaly nyáron a Mezőkövesdbe igazolt.

Az NB I-ben 32 találkozón 8-szor volt eredményes és 5 gólpasszt adott, a Mezőkövesd házi gólkirálya lett. Hazája felnőtt válogatottjában eddig négy alkalommal lépett pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.