Meglepődött a világbajnok Szombathelyen, nem erre számított

Szombathelyen a HunChallenge torna világkupa-verseny utolsó napjára is jutott magyar érem, Vecsernyés Dávid a nyújtó döntőjében harmadik lett. A vasárnapi versenynapot a helyszínen nézte végig Vatanabe Morinari, a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) elnöke, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) elnöke társaságában.

Magyar Nemzet
2020. 10. 04. 19:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyújtó finálé másik magyarja, Kardos Botond a nyolcadik helyen zárt. A világkupaarany a horvát világbajnok Tin Srbicé lett. Vecsernyés Dávid realista nyilatkozatot adott az eredményhirdetés után. – Tudtam, hogy a horvát és a kazah ellenfeleim anyagerős gyakorlatokkal érkeztek, de ha ők megcsinálják azt, amit tudnak, akkor is felférhetek a dobogóra. Örülök, hogy harmadikként tudtam zárni Szombathelyen – nyilatkozta a Magyar Torna Szövetség sajtócsapatának az Eb-bronzérmes Vecsernyés.

Kardos hosszú sérülés után tért vissza, a nyújtó mellett pedig korláton is döntőzött, és negyedik lett. – Sajnos leestem a nyújtóról, de még nem is érzem magam százszázalékos formában. Célom az, hogy a lehető legjobban felkészüljek az Eb-re. A korláton elért eredményemnek nagyon örülök, közel voltam a dobogóhoz – mondta Kardos.

A világbajnok Tin Srbic meglepődött, hogy Szombathelyen nézők előtt versenyezhetett. – Arra készültem, hogy zárt kapus lesz ez a világkupa, de kellemesen csalódtam. Számomra fontos mérföldkő volt ez a verseny az olimpiára készülve – húzta alá Tin Srbic.

A nőknél Bácskay Csenge gerendán a negyedik helyen végzett. – Eredetileg versenyen kívül indultam volna, Kovács Zsófi kiesése miatt kerültem be a keretbe. Örülök, hogy mindhárom szeren döntőztem, a gerendagyakorlatom különösen jó lett, nem véletlen, hogy itt értem el a legjobb helyezést – mondta Bácskay Csenge.

Makra Noémi két szeren volt döntőben vasárnap: talajon 5., gerendán 6. lett. – Úgy gondolom, hogy kihoztam a maximumot magamból, azt, amit jelenleg tudtam. Nagyon régen versenyeztünk nemzetközi mezőnyben, és jó, hogy ezt most hazai környezetben tehettük – nyilatkozta Makra Noémi. Székely Zója talajon hetedikként zárt. A fiatal tehetség a verseny után kiemelte, hogy bár a talaj nem tartozik a kedvencei közé, igyekezett a lehető legtöbbet nyújtani ezen a szeren is.

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya elismerően nyilatkozott Dévai Boglárka teljesítményéről, a szombaton ugrásban szerzett aranyérme után. – Több kemény műtéten van túl, ilyen visszatérést remélt, gondolom. Összességében mindenki megmutatta, hogy hol tart jelenleg. Örülök, hogy több döntős produkció is volt – értékelt a szövetségi kapitány.

Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya is elégedetten összegzett. – Hosszú kihagyás után mindenki odatette magát. Erre a világkupára rendszerint csúcsformában szoktunk megérkezni, ez most nem így volt, de jó volt látni ismét a mieinket nemzetközi mezőnyben. Folytatjuk a felkészülést, hiszen ha minden jól megy, akkor az Eb következik még ebben az évben – mondta a szakvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.