Megtisztelő feladatot kapott a magyar atlétika első világbajnoka

A szegedi klub eddigi szakosztályvezetője és vezetőedzője korára és elfoglaltságaira tekintettel lemondott 1976 óta viselt tisztségeiről, és helyét az olimpiai bronzérmes súlylökő, Márton Anita veszi át.

Forrás: MTI2021. 02. 22. 13:25
Rio 2016
Márton Anita szakosztályvezetőként is tevékenykedik a jövőben Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A stafétabotot Márton Anita, a magyar atlétika első világbajnoka, olimpiai érmes, a magyar bajnokságokat tekintve minden idők legeredményesebb magyar atlétája vette át. Anita a kiemelkedő eredmények elérése mellett tudatosan készült a sportvezetői feladatokra. Pedagógiai diplomája mellett a sportágához kapcsolódó szakirányú végzettséggel is rendelkezik. Pályafutásából adódóan jól ismeri a hazai és nemzetközi sportszervezetek működését és az azokhoz kapcsolódó támogatási rendszereket – áll Szokol Lajos, az SZVSE elnöke az MTI-nek eljuttatott levelében.

Márton Anita az atlétikai Gyémánt Liga zürichi viadalának női súlylökésében a Letzigrund Stadionban 2017. augusztus 24-én
Fotó: Jean-Christophe Bott / MTI/EPA

Márton Anita a 2018-s birminghami fedett pályás vb-n szerzett aranyérmet súlylökésben, a riói olimpián harmadik lett. Jelenleg gőzerővel készül a tokiói olimpiára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.