Történelmet írt a Mezőkövesd, nagy bajban van az Újpest

Furcsa mérkőzésen győzte le története során először hazai pályán a Mezőkövesd az Újpestet. Az NB I 18. fordulójában a házigazda a hajrában már 2-0-ra vezetett, majd öt percen belül lett előbb 2-2, majd egy ajándék tizenegyessel 3-2, és ezzel a kövesdieké lett a három pont, az újpestieket pedig egyre jobban fenyegeti a kiesés veszélye.

Magyar Nemzet
2021. 01. 30. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mezőkövesd még sohasem győzte le hazai pályán és bajnoki mérkőzésen az Újpestet. Most nagyon fontos volt számára, hogy szakítson ezzel a hagyománnyal, hiszen ebben az esetben a tabellán elléphetne a liláktól, igaz, nekik pedig éppen azért volt rendkívül jelentős ez a találkozó, hogy ezt ne engedje, mi több, a három ponttal az újpestiek meg is előzhették volna a házigazdát.

Ez azonban nem sikerült, és igazán nagy esélyük sem volt rá. Már az első percekben Banai kapus képességein múlott, hogy elmaradt a mezőkövesdi gól. Csaknem fél óra telt el, amikor az Újpest is ziccerhez jutott, ám ez is kimaradt. A hazai fölény a 44. percben érett vezetéssé: Beširović szabadrúgása után a jobb oldalról befutó Katanec közvetlen közelről kapáslövéssel a hosszúba bombázta a labdát – 1-0.

 

A fordulást követően egy hazai kapufa jelezte, hogy továbbra is a Mezőkövesd tartja a kezében az irányítást, ám pillanatokkal később, az 58. percben már több szerencséjük volt a házigazdáknak: Cseri szabadrúgását, majd rossz lövési kísérlet után a kapu előtt álló Beširovićhoz pattant a labda, ő pedig három méterről Banai alatt a hálóba helyezett – 2-0.

 

Úgy tűnt, ezzel el is dőlt a három pont sorsa, és csaknem a vesztükre így látták ezt a mezőkövesdi játékosok is. Mire felocsúdtak, a játékot felpörgető Újpest már ki is egyenlített. A 75. percben Stieber szöglete után Szakály középen, a kék mezesek gyűrűjében kapura fordulva lőtt gólt – 2-1. Három perccel később Mitrovics indítása után Beridze a 16-oson belül egy csel után jobbal a hosszú felé ívelte a labdát, és hiába mozdult rá Szappanos, nem érte el – 2-2.

Ez azonban nem az utolsó fordulata volt a mérkőzésnek: a 80. percben Cseri elesett a tizenhatoson belül Onovo mellett, a játékvezető pedig nehezen felfedezhető szabálytalanságot látott, és büntetőt ítélt, amelyet Cseri értékesített – 3-2.

A hátralévő időben hajtott az Újpest az újabb egyenlítésért, akadt helyzete is, ám az eredmény már nem változott. A Mezőkövesd ezzel fellépett a hetedik helyre, a lilákat viszont erősen fenyegeti a kiesés veszélye.

 

 

NB I, 18. forduló

Szombat

MTK–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Géresi (95.)

Mezőkövesd–Újpest 3-2 (1-0), Mezőkövesd, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Katanec (44.), Besirovic (58.), Cseri (11-esből 80.), illetve Szakály (75.), Beridze (78.)

Ferencváros–Kisvárda 17.00 (M4 Sport)

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Paks 14.10 ((M4 Sport)

Diósgyőr–Budafok 16.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.