Milák Kristóf most még nem bírt az olimpia sztárjával

Caeleb Dressel világcsúccsal győzött, a magyar úszó két tizeddel maradt el tőle. Az ezüstérem is szépen csillog.

2021. 07. 31. 3:39
null
Olimpiai bajnokok egymás között. Dressel nem feledkezett meg arról, hogy gratuláljon Miláknak Fotó: Mirkó István

Caeleb Dressel világcsúccsal győzött, a magyar úszó két tizeddel maradt el tőle. Az ezüstérem is szépen csillog.

Az előkészületekkel ezúttal nem lehetett semmi gond.

Amikor egy órával a rajt előtt az uszodába értem, szokás szerint javában zajlott a bemelegítés a versenymedencében. Az 1-es pályán egyszer csak valaki a kényelmes gyorsról átváltott pillangóra, s repült néhány tempót versenysebességben. A mozgását össze sem lehetett téveszteni másokéval. Csakis lehet. Aztán keresztben átbúvárkodott az 5-ös pályára, gondoltam, hogy szokja a helyet, ahol majd hamarosan rajthoz kell állni, még úszott másfél hosszt, aztán kimászott a medencéből. Kereken 35 perccel a 100 méteres pillangó döntőjének kezdete előtt. Amint felegyenesedett, megbizonyosodhattam, igen, ő az. A vállára kapta a törülközőjét, felvette az akkreditációs kártyáját, és átmenetileg elhagyta a helyszínt.

A bemelegítés végeztével

Hogy aztán visszatérjen, immár harci díszben. S az olimpián még nem tapasztalt magyar buzdítás mellett. Zúgott a „Ria, ria, Hungária!” Kár, hogy az amerikaiak többen voltak, s túlkiabálták a mieinket.

Milák nem rajtolt elég jól (hét századdal volt lassabb a reakcióideje, mint Dresselé, bár ebben az amerikai az egyik legjobb a világon), s várakozásoknak megfelelően Dressel gyorsabban is kezdett, ötven méternél ő fordult elsőként, Milák volt a második 65 század hátránnyal. Soknak tűnt. A második hosszon Milák volt a jobb, ahogy ígérte, de ez kevés volt ahhoz, hogy befogja Dresselt.

Milák ugyan fantasztikus egyéni, sőt Európa-csúcsot repesztett, beúszott ötven másodperc alá (49,68 mp), de ez is kevés volt, mert világcsúcsot úszott 49.45-tel. A célba érkezés után Dressel átnyúlt Milákhoz, s a magasba emelte az ő kezét is. Szép jelenet volt. Talán elegánsabb lett volna, ha a mi bajnokunk reagál elsőként.

Olimpiai bajnokok egymás között. Dressel nem feledkezett meg arról, hogy gratuláljon Miláknak
Fotó: Mirkó István

Aztán kiszálltak a medencéből. Milák néhány lépést kicsit egykedvűen tett meg, aztán integetett. Így is van rendjén.

Az ezüstérem is szépen csillog.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.