Egy döntetlen, amellyel egyik csapat sem került közel a célhoz

A labdarúgó NB I 28. fordulójában a harmadik helyre még esélyes MTK a kiesés ellen harcoló Budafokot fogadta. A küzdelmes, ám nem színvonalas meccsen 0-0 lett a végeredmény, aminek egyik csapat sem örülhetett igazán, hiszen az egy pont nem vitte őket közelebb a céljaikhoz.

Magyar Nemzet
2021. 04. 10. 16:48
null
Csak küzdelem volt, jó játék nem Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 27-én nyert utoljára a Budafok, így nem csoda, hogy a kiesést jelentő utolsó előtti helyen várta a 28. fordulót. Az ellenfele az az MTK volt, amely mindössze három pont hátránnyal állt a kezdés előtt a Mol Fehérvár mögött a negyedik helyen, tehát okkal reménykedhet még akár a dobogóban is, azaz az újonc BMTE ezúttal sem kapott könnyű feladatot. Annak ellenére sem, hogy a Budafoknak kedvenc meccshelyszíne az Új Hidegkuti Nándor Stadion, hiszen az eddigi két fellépésén százszázalékos ebben a bajnokságban. Októberben az MTK, februárban a Bp. Honvéd vendégeként (3-2) nyert ott Csizmadia Csaba együttese, ráadásul mindkétszer a meccs hajrájában, Ihrig-Farkas Sebestyén révén szerezte a győztes gólt, aki most csereként várt a bevetésre.

 

Csak küzdelem volt, jó játék nem
Fotó: Nemzeti Sport

 

Az első félidő nem sok szót érdemel. Előbb Kovács Dávid hagyott ki helyzetet a hazai kapu előtt, majd a másik oldalon Miovszki hibázott ziccerben, más érdemleges nem történt. A BMTE számára manapság egyébként a második félidő a kritikus, ugyanis a legutóbbi négy bajnokiját kivétel nélkül a második félidőben veszítette el, a szünetben mindannyiszor döntetlenre állt. Most szemlátomást nagyon odafigyelt, fölényben játszott, de veszélyes nemigen tudott lenni a fordulást követően sem. Sőt, a legnagyobb lehetőség az MTK előtt adódott, amikor a 81. percben Varga Roland közeli perdítését bravúrral fogta meg Bese kapus. Némi színt hozott a meccsbe, hogy a 69. percben beállt hazai játékos, Alho a 83. percben már a második sárga lapját gyűjtötte be, és mehetett is le a pályáról…

A hátralévő idő már nem volt elég az emberelőny érvényesítéséhez, maradt a 0-0. Ennek egyik csapat sem örülhetett, hiszen az MTK nem tudott fellépni a Mol Fehérvár nyakára, a Budafok pedig a következő fordulót is kieső helyen kezdi majd, ráadásul az őt két ponttal megelőző Zalaegerszeg vasárnap még játszani fog.

 

 

 

NB I, 28. forduló

Péntek:

Mezőkövesd–Kisvárda 0-1 (0-1), Mezőkövesd, jv.: Iványi. Gólszerző: Bumba (11-esből 20. Kiállítva: Ene (Kisvárda, 49.)

Szombat:

MTK–Budafok 0-0, Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Solymosi.

Mol Fehérvár–Újpest 17.00 (M4 Sport)

FerencvárosPuskás Akadémia 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap:

Diósgyőr–Paks 14.30 (M4 Sport)

Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 17.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.