Nagy Ádám sérülése után visszatérhetett a pályára

A magyar labdarúgó-válogatott március 25-én, Lengyelország ellen kezdi meg a világbajnoki selejtezősorozatot. Jó hír a csoportrangadó előtt, hogy fejsérülése után Nagy Ádám szerda este ismét pályára lépett klubcsapatában.

Magyar Nemzet
2021. 03. 18. 8:43
NAGY Ádám
Moszkva, 2020. oktber 14. Nagy dm (k), illetve az orosz Magomed Ozdojev (j) s Vjacseszlav Karavajev a labdarg Nemzetek Ligja B divzija 3. csoportjnak negyedik forduljban jtszott Oroszorszg-Magyarorszg mrkzsen Moszkvban 2020. oktber 14-n. MTI/EPA/AP pool/Pavel Golovkin Fotó: MTI/EPA/AP pool/Pavel Golovkin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a 2020/21-es idény elején sérüléssel bajlódott. Felépülése után november elején játszhatott először, azóta viszont lényegében kirobbanthatatlan volt az angol másodosztályú Bristol City kezdőcsapatából.

A március 6-i, QPR elleni bajnokin fejsérülés miatt le kellett cserélni Nagyot, de szerencsére a kihagyása nem nyúlt hosszúra. Tíz nappal a peches eset után már ismét pályára lépett, a Blackburn Rovers otthonában elért 0-0-s döntetlen során a 84. percben állhatott be csereként a magyar játékos.

A Bristol City 37. fordulós mérkőzése után a 13. helyen áll a 24 csapatos Championshipben, a feljutás és a kiesés lehetősége is távolinak tűnik a csapat számára. Érdekesség, hogy a csapat legutóbbi nyolc bajnokiján egyetlen hazai győzelem sem született.

Számunkra azonban ennél sokkal fontosabb, hogy elhárult az akadály, Nagy Ádám is csatlakozhat majd a magyar válogatott keretéhez a szombati, Rotherham elleni újabb bajnoki meccs után. Magyarország március 25-én a Lengyelország elleni csoportrangadóval kezdi a vb-selejtezőt, majd San Marinóban és Andorrában folytatja a kvalifikációs sorozatot. Az alapemberek közül Szoboszlai Dominik biztosan kihagyja a mérkőzéseket, Nagy Ádám mellett pedig Willi Orbán is ránk ijesztett, de utóbbi két játékosra számíthat szövetségi kapitány.

A válogatott tavalyi nyolc mérkőzéséből Nagy Ádám valamennyin pályára lépett, egy kivétellel mindig a kezdőcsapat tagja volt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.