Nego: A magyar válogatott az a csapat, amelyért most harcolok

A magyar válogatott sajtótájékoztatóján a szombati, franciák elleni mérkőzés előtt a játékosok közül Loic Nego válaszolt az újságírók kérdéseire. Számára érthetően különleges meccs lesz, hiszen 19 évesen még a francia utánpótlás-válogatott tagjaként szerepelt Európa-bajnokságon. Marco Rossi szövetségi kapitány pedig arról beszélt, hogy már-már lehetetlen küldetés a világbajnok ellen győzelmi szándékkal pályára lépni, de a magyar csapat ezt fogja tenni.

Magyar Nemzet
2021. 06. 18. 16:36
Nego
Loic Nego családja Franciaországban él, de ő most a magyar csapaért tesz meg mindent Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Loic Negónak különleges lesz a szombat délután. Ha szövetségi kapitány pályára küldi, akkor a hazája, Franciaország ellen játszhat. Sőt, barátok ellen is, hiszen Loic Nego tagja volt az U19-es francia válogatottnak, ahol a Barcelona sztárja, volt az edzőtáborokban a szobatársa.

– Mostanában nem volt időnk beszélni egymással, de nagyon szeretnék a pályán találkozni Antoine-nal – mondta Loic Nego a pénteki sajtótájékoztatón. – Egész biztosan különleges érzés lesz a francia válogatott ellen futballozni, ha bizalmat szavaz nekem a szövetségi kapitány, de én most minden tudásommal Magyarországot képviselem. A családom nagy része Franciaországban él, ám ez most nem számít, én itt vagyok, és a magyar válogatott az a csapat, amelyért harcolni fogok.

 

Loic Nego családja Franciaországban él, de ő most a magyar csapaért tesz meg mindent
Fotó: Mirkó István

 

Kérdezték őt az extrém körülményekről, egész pontosan a várható kánikuláról, amire ezt felelte:

– A franciák ellen mondjuk a letámadást alkalmazni húsz fokban is nehéz lenne, harmincötben még nehezebb lesz, de a hőség rájuk is hat majd, tehát az eredmény nem ezen fog múlni. Nekünk nyilván többet kell futnunk labda nélkül, amihez tökéletes felkészültségre van szükségünk.

Erről beszélt Marco Rossi szövetségi kapitány is, akit arról is faggattak, hogy mentálisan és fizikálisan felfrissült-e a csapata a portugáloktól elszenvedett vereség óta:

– Az utolsó percek fájdalmas alakultak azon a meccsen, de azt már magunk mögött kellett hagynunk. Két mérkőzésünk még biztosan hátravan az Európa-bajnokságon, és nekünk a következő feladatra, a franciákra kell összpontosítanunk. Nem nyalogathatjuk a sebeinket, hanem férfiként fel kell állnunk és meg kell mutatnunk, hogy minden erővel büszkévé akarjuk tenni az országot. Nem lehetünk fáradtak, hiszen kedden játszottunk, több nap is eltelt azóta. Mindent megtettünk azért, hogy a játékosok kipihenhessék magukat. Tüzesnek és frissnek kell lennünk, nincs helye semmiféle kifogásnak.

A szövetségi kapitánynak megemlítették, hogy francia kollégája, Didier Deschamps elismerően beszélt róla, mire ő úgy reagált, az is meglepi, hogy a játékosként és edzőként is Európa- és világbajnok edző egyáltalán hallott róla, ismeri őt. Ezután kitért a francia válogatottra:

– Tudjuk, hogy a francia mennyire jó csapat, komoly esélyese az Európa-bajnoki címnek. A keretében húsz világklasszist találunk, Kylian Mbappénak pedig szinte földönkívüli adottságai vannak. Ők bizonyára győzelemre játszanak majd, nekünk a teljesítményünk maximumát kell nyújtanunk ellenük, ha jó eredményt akarunk elérni. Nem tartom kizártnak, hogy egy-két kulcsember pihen majd ellenünk, de ettől jottányival sem lesznek gyengébbek. Mondhatnám, lehetetlen küldetés a miénk, de nem teszem, mert amikor harcba indulunk, bíznunk kell benne, hogy a miénk lesz a győzelem.

 

Marco Rossi szerint a lehetetlent is meg kell próbálni
Fotó: Havran Zoltán

 

A szövetségi kapitány konkrét neveket nem mondott a szombat délutáni kezdőcsapattal kapcsolatban. Úgy fogalmazott, hogy hasonló játékra számíthatunk, mint amilyet Portugália ellen mutattak, de kisebb változások azért lesznek.

– A taktika érdekes dolog, ám a futball nagyon egyszerű játék. Ha az ellenfél támad, akkor neked védekezned kell, ha nálad van a labda, akkor támadhatsz. A franciák kerete kilencszázmillió eurót ér, a miénk hatvanat, ami jól mutatja a minőségben tetten érhető különbséget. Vélhetően ők birtokolják majd többet a labdát, így nekünk muszáj lesz védekezni; a nagy kérés az, hogy a labda birtokában mire leszünk képesek.

Végül egy francia újságíró arról kérdezte Marco Rossit, hogy amikor a francia játékosok a kezdés előtt letérdelnek, azt ő provokációnak veszi-e, mint ahogyan azt az írek esetében Orbán Viktor miniszterelnök annak minősítette.

– Ez politikai ügy, mi ezzel nem foglalkozunk – válaszolta a kapitány. – Mi most is azt tesszük majd, amit eddig. A mezünkön ott van a Tespect, azaz tisztelet felirat, és mi a magatartásunkkal, a játékunkkal fejezzük ki, hogy mennyire tisztelünk mindenkit.

Kövesse a magyar labdarúgó-válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.