Négy között csatázhat a nagy hármas

Nem a húszéveseké a világ Wimbledonban. A férfi egyes elődöntőjébe a tenisz nagy triásza, a 32 éves Novak Djokovics, a 33 éves Rafa Nadal és a 38. évét taposó Roger Federer jutott be, de a negyedik résztvevő, a spanyol Roberto Bautista Agut is betöltötte már a 31-et. Federer élete századik wimbledoni meccsét nyerte meg Nisikori Kei ellen, és a fináléba jutásért Nadallal csap össze, Djokovics pedig Bautistával mérkőzik meg.

Ch. Gáll András
2019. 07. 11. 7:18
Wimbledon
A svájci klasszis halmozza a rekordokat Fotó: Tony O'Brien Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Korán brékhátrányba kerültem David ellen, és nem tudom, hogyan alakul a meccs, ha nem hozom az első játszmát. De hoztam, és utána már nem volt gond – nyilatkozta a torna hivatalos televíziójának Novak Djokovics a férfi egyes első negyeddöntője után, amit négy perc híján két óra alatt lerendezett, alig hat játékot veszítve a belga Goffin ellen. A szerb világelsőnek az első játszma végén és a másodikban volt egy nyerő szériája, amikor tíz játékot húzott be sorozatban, és később sem lankadt. Djokovics ötödik wimbledoni elsőségére és összesítésben tizenhetedik Grand Slam-győzelmére hajt, és ebben a torna meglepetésembere, a 31 éves spanyol Roberto Bautista Agut próbálja megakadályozni az elődöntőben.

A nem túl ismert hispán a két outsider negyeddöntőjében az argentin Guido Pellát verte négy szettben, 3 óra 7 perc alatt. – Már le volt kötve a szállodánk Ibizában, mentünk volna a haverokkal bulizni. Hát most az élet közbeszólt, el kell halasztanunk a partit – mondta Bautista, miután megverte Pellát. Persze nem valószínű, hogy komolyan haragszik a programváltozás miatt, viszont mindez jól mutatja, maga sem számított arra, hogy életében először negyeddöntőt, majd elődöntőt játszik Wimbledonban.

A svájci klasszis halmozza a rekordokat
Fotó: Reuters

Roger Federernek nem az első negyeddöntője volt a tegnapi a tenisz Mekkájában, hanem a tizenhetedik, az összes GS-tornát tekintve pedig az ötvenötödik – mindkettő világrekord. A svájci a kilencedik wimbledoni diadalára hajt, de az első szett után úgy tűnt, a remek formában teniszező Nisikori Kei megakadályozza ebben. Már az első játékban brékelt a japán, majd 44 perc leforgása alatt 6:4-re megnyerte a játszmát. A szettvesztés észhez térítette a második kiemeltet, 6:1-re lesöpörte a japánt a másodikban, majd két szoros játszmában (6:4, 6:4) a meccset is befejezte. Ehhez 2 óra 36 percre volt szüksége; megvolt tehát a bűvös századik wimbledoni meccsnyerés – ennyi senkinek sincs a világon.

Az elődöntőben az amerikai Sam Querrey-t alig két óra alatt lehengerlő Rafa Nadal vár Federerre. A majd kétméteres jenki nem sok ellenállást tudott kifejteni, Djokovicshoz hason­lóan a mallorcai is csúcsformában menetel. Ez lesz Nadal és Federer 40. összecsapása, a spanyol 24:15-re vezet.

Férfi egyes, negyeddöntő: Novak Djokovics (szerb, 1.)–David Goffin (belga, 21.) 6:4, 6:0, 6:2; Roberto Bautista Agut (spanyol, 23.)–Guido Pella (argentin, 26.) 7:5, 6:4, 3:6, 6:3; (svájci, 2.)–Nisikori Kei (japán, 8.) 4:6, 6:1. 6:4, 6:4; (spanyol, 3.)–Sam Querrey (amerikai) 7:5, 6:2, 6:2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.