Nincsen párja itthon a Fradinak

A férfi-vízilabdabajnoki finálé második mérkőzése után – amelyet lehengerlő játékkal 15-10-re megnyert az FTC – kimondható: idehaza megkérdőjelezhetetlenül a Fradi a király.

Ch. Gáll
2019. 05. 20. 15:47
null
Nikola Jaksics (labdával) volt a győztes csapat hőse Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól emlékszünk még a szezon elején elhangzott OSC-fogadkozásra („Minden sorozatban az elsőség megszerzése a célunk”) meg a bajnoki döntőt megelőző, politikailag korrekt nyilatkozatokra („Nyílt az aranyérem sorsa”), de a férfi-vízilabdabajnoki finálé szombati második mérkőzése után – amelyet lehengerlő játékkal 15-10-re megnyert az FTC-Telekom – nincs helye az óvatoskodásnak: idehaza megkérdőjelezhetetlenül a Fradi a király.

Hét perc volt hátra a férfivízilabda- ob I döntőjének második mérkőzéséből, és paradox módon abban a pillanatban dőlt el a meccs – és nagy valószínűséggel az aranyérem – sorsa, amikor Drasko Brguljan góljával az addig a Fradi után csak nyomozó OSC felzárkózott 9-8-ra. Ebben a másodpercben ugyanis edző legénysége rádöbbent, hogy itt még akár – ahogy falun mondják – be is mehet a rák a vetésbe.

És elkezdtek pólózni, ahogy Magyarországon jelenleg csak ők tudnak. Előbb a Brguljan ellen fújt kontrából lefordulva Sedlmayer, a negyedik negyedek specialistája lőtt a jobb szélről a pipába egy bombagólt, majd újabb kontra Brguljan ellen, most Jaksics varázsolja be centerből, aztán megint Jaksics, a 22 éves olimpiai bajnok dob egy „messis” gólt, végül behúzza Vámos álompasszát.

Annyi időnk sem volt, hogy megdörzsöljük a szemünket, és 9-8-ból máris 13-8 lett, érdemben be is fejeződött a mérkőzés. Volt még ugyan egy kis utójáték, két gól itt, kettő ott, de a vége 15-10, és hiába mondják udvariaskodva a Fradi nyilatkozói, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, de igen, van, talán még nagyobb is…

Ha lenne Transfermarkt.de honlap a pólóban, akkor bizony kiderülne, hogy körülbelül kétszer annyit ér a Fradi játékoskerete, mint bármelyik magyar klubé. Egy kis összehasonlítás az FTC és az OSC kulcsemberei között: Varga Dénes, Vámos, Younger, Mitrovics, Jaksics, illetve Brguljan, Randjelovics, Ukropina, Hárai, Erdélyi.

Nikola Jaksics (labdával) volt a győztes csapat hőse
Fotó: Katona Vanda

Elnézést az újbudaiaktól, de mintha a Manchester Cityt vetném össze a Leicesterrel… És ráadásul Aaron Youngernek szombaton nem is ment a játék, a négygólos Ukropina pedig felülmúlta önmagát!

A Fradinak mindig van egy tartalék sebességi fokozata: amikor feljön az ellenfél, rálépnek a gázpedálra, beindítják a turbómeghajtást, és attól kezdve nincs megállás.

És ha azt is tudjuk, hogy ősztől a most még szolnoki is a Népligetben dobálja a gólokat, akkor tényleg nem lehet más célja Varga Zsolt legénységének, mint a Bajnokok Ligája trófeájának elhódítása. Amelyre már most, június 6. és 8. között Hannoverben alkalmuk lesz Varga Déneséknek a Final 8-ben.

Addig is: szerdán, 19 órakor a Komjádiban a döntő harmadik mérkőzésén alighanem bajnokavatás lesz, a Fradi 23-adszor diadalmaskodhat az OB I-ben.

Férfivízilabda-ob I, döntő, 2. mérkőzés: OSC–FTC 10-15 (2-5, 2-3, 3-1, 3-6). Góldobók: Ukropina 4, Erdélyi 2, Brguljan, Salamon, Randjelovics, Kovács G. 1-1, illetve Varga Dénes, Kállay, Jaksics, Vámos, Sedlmayer, Mezei 2-2, Mitrovics, Német, Jansik Sz. 1-1. A 3. helyért, 2. mérkőzés: Eger–Szolnok 7-13. A Szolnok a harmadik, indul a BL-ben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.