Norvégiában nem értik, hogy miért járt tizenegyes a Ferencvárosnak

Komoly indulatokat kavart Norvégiában a Molde–FTC Bajnokok Ligája-selejtezőn (3-3) ténykedő játékvezető működése. Korábbi FIFA-bíró és a hatvanszoros válogatott labdarúgó is értetlenül áll a spanyol Carlos del Cerro Grande játékvezető döntései előtt. Kettős mércét emlegetnek.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO, VG, Magyar Nemzet2020. 09. 24. 9:40
null
Haratin főszereplő volt Moldéban
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szerintem totális tévedés volt a két ítélet – reagált a 3-3-ra végződött mérkőzésen két eltérően megítélt kezezésre a volt FIFA-bíró, Per Ivar Staberg. A 2014 végén visszavonult játékvezető a norvég VG-nek nyilatkozott: szerinte rossz döntés született. Haratin kezezéséért járt volna a büntető a Moldénak, Bryhildsen mozdulata viszont nem ért tizenegyest.

Haratin főszereplő volt Moldéban

– A Moldénak járt volna a büntető, a Ferencvárosnak nem. A VAR-használata teljesen megváltoztatta a játékvezetők hozzáállását. Érthetetlen, hogy miért használta a videót, majd aztán egy másik, kérdésesebbnek tűnő szituációban miért nem. Jobban szerettem a régi szabályt, amikor a szándékosságot kellett mérlegelnie a játékvezetőknek. A mai szabályok szerint, ha megnagyobbítod a tested vele, akkor tizenegyest kell fújni, ha kézhez ér a labda, más nem számít. Egyszerűen azt remélte, hogy a második szituációt már jól látta, büszkébb volt annál, minthogy a monitor használata után azt kelljen mondania, oké, tévedtem – mondta a spanyol Carrlos Del Cerro Grandéról a korábbi pályatárs.

A lap a Molde helyzetek miatt értetlenkedő vezetőedzője, Erling Moe mellett a Werder Bremen és a norvég válogatott korábbi kiválóságát, Rune Bratsethet is megszólaltatta a kérdésben. A hatvanszoros válogatott védő szerint egyik szituációért sem járt volna tizenegyes. – Az elsőnél egyszerűen eltalálták a védőt, a második esetnél is tehetetlen volt Brynhildsen – mondta a játékosok szemszögéből nézve Bratseth.

A VG a cikk végén több közösségi médiában megjelent posztot is szemléz, érdekesség, hogy ezek egy része is inkább arról szól, hogy egyik esetben sem kellett volna tizenegyest ítélni, illetve a játékvezető következetlenségét teszik szóvá, mondván, ha az első esetben visszanézte személyesen az esetet, úgy a másodiknál is ezt kellett volna tennie.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.