Olaszország visszatért az elitbe

A 2018-as vb-ről lemaradt háromszoros világbajnok 2-0-ra legyőzte Görögországot, hét mérkőzésből hetet megnyerve három fordulóval a vége előtt bebiztosította a csoportelsőségét.

2019. 10. 14. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belgium után Olaszország is kiharcolta a részvételt a 2020-as Európa-bajnokságon. A 2018-as vb-ről lemaradt háromszoros világbajnok szombaton 2-0-ra legyőzte Görögországot, hét mérkőzésből hetet megnyerve hibátlan teljesítménnyel három fordulóval a vége előtt bebiztosította a csoportelsőségét a selejtezőcsoportja élén.

Az olaszok mögött Bosznia-Hercegovina, Finnország és Örményország is versenyben van a másik továbbjutó helyért. Spanyolország is csatlakozhatott volna a belga, olasz duóhoz, ehhez győznie kellett volna Oslóban Norvégia ellen. Egy percen múlt a spanyol győzelem, a mérkőzés hajrájában egyenlített a házigazda, a találkozón Sergio Ramos (képünkön) 126. alkalommal szerepelt a vendégcsapatban.

A Real Madrid csapatkapitánya megdöntötte Iker Casillas válogatottsági rekordját. Óriási küzdelem várható a svéd és a román válogatott között a csoportmásodik helyért. Ausztria Ljubljanában győzte le Szlovéniát, Szabics Imre az osztrák válogatott másodedzőjeként járult hozzá a sikerhez. Nyugati szomszédaink a magabiztosan menetelő lengyelek mögött a második helyen várják a selejtezősorozat hajráját.

Fotó: Reuters

Mindkét favorit, Németország és Hollandia is győzött a C csoportban, előbbi Észtországban, utóbbi Fehéroroszországban hozta a kötelezőt, így a két nagy kéz a kézben juthat tovább a C csoportból. Belgium már kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, mögötte az orosz válogatott pályázik a legnagyobb eséllyel az Eb-részvételre, miután idegenben ütötte ki Ciprust 5-0-ra. A Szbornaja előnye tizenegy pont Ciprus előtt, ez behozhatatlan a hátralevő néhány körben.

Eb-selejtezők, eredmények: C csoport: Fehéroroszország–Hollandia 1-2, Észtország–Németország 0-3. D csoport: Dánia–Svájc 1-0, Grúzia–Írország 0-0. F csoport: Norvégia–Spanyolország 1-1, Málta–Svédország 0-4, Feröer szigetek–Románia 0-3. G csoport: Szlovénia–Ausztria 0-1, Lengyelország–Észak-Macedónia 2-0. I csoport: Kazahsztán–Belgium 0-2, Skócia–San Marino 6-0, Ciprus–Oroszország 0-5. J csoport: Liechtenstein–Örményország 1-1, Olaszország–Görögország 2-0, Bosznia-Hercegovina–Finnország 4-1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.