Óriási pofonba szaladt bele a Bayern München

Leszámolt a bajor sztárcsapat legyőzhetetlenségi mítoszával a Hoffenheim, amely hazai pályán 4-1-re kiütötte a csütörtökön még Budapesten európai Szuperkupa-győzelmet arató münchenieket a Bundesligában. Ezzel 32 mérkőzés után odalett a Bayern veretlenségi sorozata.

Magyar Nemzet
2020. 09. 27. 18:09
TSG 1899 Hoffenheim vs Bayern Munich
epaselect epa08259685 Players of Hoffenheim (blue) and Bayern Munich (red) boycott the German Bundesliga soccer match between TSG 1899 Hoffenheim and Bayern Munich in Sinsheim, Germany, 29 February 2020. EPA/ARMANDO BABANI CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: ARMANDO BABANI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután szerdán Budapesten hosszabbítás után megnyerte az európai Szuperkupát a Bayern München a Sevilla ellen, a bajorok edzője, Hans-Dieter Flick úgy döntött, hogy a Hoffenheim elleni idegenbeli bajnokira pihenteti egy-két sztárját. Így a gólgyáros és a középpálya motorja, Leon Goretzka, aki a Puskás Arénában is betalált, sem volt ott a kezdőben.

Tekintettel arra, hogy a Bayern a legutóbbi 32 tétmérkőzésén nem kapott ki, ebből ráadásul 31-et meg is nyert (az RB Leipzig elleni 0-0 jelentette a kivételt), joggal lehetett azt gondolni, hogy ennyi változtatástól nem dől össze a világ. Mégis így történt. A kezdeti Bayern-fölény nem hozott gólt, és egyre kiegyenlítettebb lett a játék képe. Ennek pedig egy Hoffenheim-gól volt a következménye, aminek az volt a különlegessége, hogy nem Andrej Kramarić szerezte. Az együttes legutóbbi kilenc tétmeccsen elért találata mind a horvát csatár nevéhez fűződött, de ezúttal a bosnyák Ermin Bičakčić volt eredményes.

A Bayern már éppen magára talált volna, amikor Benjamin Pavard nagyot hibázott, és Dabbur góljával már két gól volt a Hoffenheim előnye. Joshua Kimmich szép, kapufás gólja csak szépségtapasz volt a Bayernnek, mert ezután is a hazaiak veszélyeztettek többet, és Kramarić lövésénél Manuel Neuer bravúrja is kellett, hogy ne legyen nagyobb a különbség a félidőben,

Szünet után is sorjáztak a Hoffenheim-helyzetek, Flick az 57. percig bírta, ekkor küldte a pályára Lewandowskit és Goretzkát. Ez a hajó addigra azonban már elúszott, a hazaiak vérszagot fogtak és lendületben maradtak. Megérkeztek az elmaradt Kramarić-gólok is – az elsőnél eldőlt a meccs, a másik tizenegyesből már csak a kegyelemdöfés volt a Bayernnek. Legutóbb tavaly december 7-én a Mönchengladbach otthonában kapott ki (2-1) a müncheni csapat, most pedig az a Sebastian Hoeness edző intézte el a bajorokat, akit a nyáron a Bayern második együttesétől csábított el a Hoffenheim, és aki nem mellesleg Uli Hoeness unokaöccse.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.