Ötgólos hátrányban a Szeged a BL nyolcaddöntőjében

A Mol-Pick Szeged házigazdaként 33-28-ra kikapott a címvédő német THW Kiel csapatától a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai, első mérkőzésén.

MTI
2021. 03. 31. 21:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiaktól Luka Stepancic, Nik Henigman, a vendégek keretéből pedig Hendrik Pekeler, Dario Quenstedt és Nikola Bilyk hiányzott. A németek rögtön a meccs elején elléptek (0-3), a Szeged öt és fél perc elteltével szerezte első gólját. Juan Carlos Pastor vezetőedző hamarosan időt kért, mert akadozott a csapata támadójátéka. A különbség nem csökkent, és a házigazdák dolgát nehezítette, hogy Bánhidi Bencét a 19. percben már másodszor állították ki. Pastor a 25. percben kikérte a második idejét is, mert a támadásban és védekezésben is sokkal pontosabb Kiel már 17-10-re vezetett.

A szünetben 21-13 volt az állás a szinte alig hibázó címvédő javára. A második félidő elején Mirko Alilovic bravúros védésekkel mutatkozott be a szegedi kapuban, ezt kihasználva két 3-0-s sorozatot is produkált a magyar csapat, amelynek így a 42. percben már „csak” öt gól volt a hátránya. A második harminc percben a Kiel nem játszott olyan kiegyensúlyozottan és magas szinten, mint az első felvonásban, ennek ellenére magabiztosan őrizte a vezetést. A hazaiak a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltottak, de rossz lövéseik miatt ez sem vezetett eredményre. A Kiel végig vezetve, a vártnál is magabiztosabban nyert 33-28-ra.

A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek norvég irányítója, Sander Sagosen volt nyolc góllal, Harald Reinkind, illetve a hazaiak szerb jobbszélsője, Bogdan Radivojevic hat-hat alkalommal talált be. A kapusok közül Niklas Landin 15, Mirko Alilovic tíz, Mikler Roland két védéssel zárt.

Csütörtökön játsszák:

Vardar Szkopje (északmacedón)–Telekom Veszprém, 18.45

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.