Ötösével szerzik a gólokat az angolok

Gareth ­Southgate alakulata az A csoportban két keményebb riválist ütött ki: három nappal azután, hogy a Wembley-ben 5-0-ra verte a cseheket, hétfő este Montenegróban ­5-1-re győzött.

2019. 03. 27. 10:18
Euro 2020 Qualifier - Group A - Montenegro v England
A 18 éves tehetséget a montenegróiak szóval és tettel is inzultálták Fotó: Carl Recine Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel az olaszok kedd este nem lőttek legalább hét gólt Liechtensteinnek és a spanyolok nem találtak be nyolcszor Máltán, így az Eb-selejtezők első két fordulóját Anglia zárta a legeredményesebben. Gareth ­Southgate alakulata az A csoportban két keményebb riválist ütött ki: három nappal azután, hogy a Wembley-ben 5-0-ra verte a cseheket, hétfő este Montenegróban ­5-1-re győzött. Ezt a hazai szurkolók nehezen viselték, és az Európai Labdarúgó-szövetség már jelezte is, hogy vizsgálatot indít a rasszista megnyilvánulások, valamint amiatt, hogy a nézők különböző tárgyakat dobáltak a pályára.

A 18 éves tehetséget a montenegróiak szóval és tettel is inzultálták
Fotó: Reuters

Callum Hudson-Odoi, a Chelsea 18 éves támadója pénteken, az első válogatott fellépésén csereként húsz percet kapott. Podgoricában kijutott neki a huhogásból, és még egy öngyújtót is hozzávágtak, viszont már végigjátszotta a találkozót, s gólpasszt adott. South­gate áradozott az angol futball nagy ígéretéről: „Nem is kellene mondanom semmit róla, mert a teljesítménye beszélt helyette, mesésen játszott” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Hudson-Odoi amúgy a II. világháború óta az ötödik legfiatalabb játékosként debütált az angol válogatottban, csak Theo Walcott, ­Wayne Rooney, Michael Owen és előzi meg, de ha a tétmeccseket nézzük, akkor ő az első. Mi tagadás, nem rossz társaság. A 24 éves Sterlinggel nemcsak a Manchester Cityben szalad a szekér: a csehek ellen három gól szerzett, és egyszer a montenegrói kapuba is betalált. Anglia pedig egymás után az ötödik meccsét nyerte meg, és nem mellékesen korábban bejutott a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe is.

Ez a világbajnok franciáknak nem jött össze, azonban az Eb-selejtezőket ők is jól kezdték: a H csoportban előbb 4-1-re győztek Moldovában, hétfőn pedig a Stade de France-ban 4-0-ra verték az izlandiakat. A 2016-os Eb negyeddöntőjében ugyanitt 5-2-re nyertek a franciák, és a szigetországi csoda már a múlté. Az izlandi válogatott 2018 márciusa óta 17 meccset játszott, ebből csak egyet nyert meg, tízszer viszont kikapott.

Az Eb-címvédő és a Nemzetek Ligájában döntős portugálok (ők lesznek a házigazdák) a B csoportban az első két mérkőzésüket otthon, Lisszabonban játszhatták, de csak két pontot szereztek, az ukránokkal (0-0) és a szerbekkel (1-1) sem bírtak. A válogatottba kilenc hónap után visszatért Cristiano Ronaldót ráadásul hétfőn fél óra játék után combizomhúzódás miatt le kellett cserélni. Ám mielőtt a Juventusnál szívszélhűdést kaptak volna, az ötszörös aranylabdás tegnap bejelentette, hogy nincs nagy baj, egy-két hét múlva felépül. A BL-ben az Ajax ellen pedig majd csak április 10-én lesz jelenése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.