Párbajtőrözők a legújabb ötvenforintoson

Fábik
2019. 07. 09. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétmillió tételben kézzel fogható reklámot kapott a jövő hétfőn kezdődő budapesti vívó-vb: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Teátrumában tegnap bemutatott ötvenforintos egyik oldalán az érme ismert motívumai láthatók, a másik, úgynevezett tematikus oldala pedig a vb-hez kapcsolódik. Bár csak ötvenforintosokról van szó, ez esetben érdemes „aprópénzre” váltani a vb marketingértékét, a húszezres bankókon kevesebbekhez jutna el a vb híre…

– Az utóbbi években kiemelt jelentőséget kaptak a hazai rendezésű világversenyek a forgalmi érmék emlékváltozatain. 2017-ben a vizes világbajnokság, tavaly pedig a divízió I/A jégkorong-vb, valamint a birkózó-vb tiszteletére jelent meg az ötvenforintos forgalmi érmének emlékváltozata. A vívó-vb tiszteletére kétmillió példányban kerülnek forgalomba új ötvenforintos érmék, amelyek tematikus oldalán egy párbajtőr-összecsapás klasszikus mozdulata, a tus elevenedik meg – közölte Pataki Tibor, az MNB igazgatója.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke köszönetet mondott az érméért, a vb kapcsán pedig elmondta, hogy a versenyzők mellett a szurkolók maximális kiszolgálására is törekednek. – Azt szeretnénk elérni, hogy aki kijön a vb-re, az a nap végén úgy távozzon a BOK-csarnokból, hogy azon gondolkodjon, sporteseményt látott vagy egy hatalmas show-műsort – fogalmazott a szövetség vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.