Újabb fertőzések, elmarad a Pick-Szeged első hazai BL-meccse

A breszti Bajnokok Ligája-mérkőzésről hazatérve három játékos koronavírustesztje lett pozitív.

Magyar Nemzet
2020. 10. 27. 15:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kíméli a koronavírus a Pick-Szeged kézilabdázóit. Már korábban is több meghatározó játékos esett ki a fertőzés miatt, néhányan már vissza is térhettek, ám most újra pozitív lett három kerettag tesztje. A csapat a Bajnokok Ligája öt fordulójából mindössze hármon tudott pályára lépni, és mind a háromszor idegenben, a legutóbb a múlt héten a Meskov Breszt vendégeként kapott ki tartalékosan 26-24-re. Október 19-én, csütörtökön játszott volna először ebben a kiírásban a hazai közönsége előtt, ám a jelek szerint ez a mérkőzés egyelőre elmarad.

 

Fotó: Pickhandball.hu

 

A klub a honlapján tette közzé, hogy a játékosok Bresztből hazatérve a protokollnak megfelelően PCR-teszten vettek részt. A tesztek eredménye alapján három újabb, az utazáson részt vevő kézilabdázó fertőződött meg Covid–19 vírussal. A klub az eljárásrendnek megfelelően a magyar és a nemzetközi szövetséget, valamint a Meskov Breszt és az SG Flensburg-Handewitt együttesét is értesítette, emellett folyamatosan kapcsolatban áll az ÁNTSZ-szel, valamint a rendőrséggel.

A Bresztbe utazott keret minden tagja ismét karanténba vonult, a folyamatos tesztelésről, illetve az elkülönítésről a Pick-Szeged továbbra is intézkedik. A klub a közleményt ezzel zárja:

„Az október 29-ére kiírt, SG Flensburg-Handewitt elleni mérkőzésünkre szóló jegyértékesítést felfüggesztjük. Az eddig értékesített jegyek árát 2020.10.29-étől (10 és 16 óra között) a Pick Kézilabda Zrt. irodájában (6720 Szeged, Deák Ferenc utca 28-30.) visszatérítjük. Kérjük, hogy a vásárolt jegyeket mindenképpen hozzák magukkal, illetve amennyiben még rendelkezésre áll, úgy a kapott nyugtát is.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.