120 fölött – Rebrov szereti, ha sokat futnak a játékosok

Nem volt látványos mérkőzés, sőt sok volt a hiba. Szergej Rebrov mégis elégedett azzal, ahogy a Ferencváros 1-0-ra legyőzte a DVTK-t. Mégpedig azért, mert ismét látta a tüzet a játékosai szemében, hogy mindenképpen meg akarják nyerni a mérkőzést. Kiemelte, hogy miként az MTK ellen, most is elégedett a futóteljesítménnyel.

Magyar Nemzet
2021. 03. 03. 9:12
null
Szergej Rebrov külön kiemelte Eldar Civic (középen) jó játékát Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Örülök a játékosok teljesítményének. Az előző mérkőzésen az első félidőben játszottunk jól, a másodikban kevésbé, akkor kaptunk is két gólt, ma viszont a másodikban voltunk jobbak; láttam a motivációt a játékosokon, hogy nyerni akarnak – kezdte az 1-0-ra megnyert mérkőzés értékelését Rebrov.

A győztes gólt Franck Boli fejelte, mégpedig Elda Civic mesteri beadásából. A bosnyák balhátvéd Marcel Heister helyére állt be a szünetben, Rebrov azt is elárulta, nem a horvát játékos sérülése miatt cserélt:

– Eldar sokat játszott a legutóbbi mérkőzésen, korábban volt egy hosszabb sérülése, ezért alapvetően kisebb pihentetésre szorult. Fontosak voltak a beadásai ma. Sajnos Marcel Heisternek voltak gyengébb megmozdulásai, de biztos vagyok benne, hogy javít majd. Miután Eldar beállt, javultak a beadásaink, egy ilyen szituáció után született a gólunk is.

Boli: Helyezkedni kell

– Nem volt könnyű mérkőzés, minden csapatnak sűrűn kell pályára lépni – mondta a Fradi.hu-nak Boli. – Sokat kell küzdeni, a vezető gól nyugalmat adott. Civicnek remek beadásai vannak, most is több volt belőle, ilyenkor ügyelnem kell arra, hogy helyzetbe kerüljek, mert tudom, pontosan jön majd a labda.

Rebrov a két félidő közötti különbség okáról is is beszélt: az első meglehetősen gyenge színvonalú volt, a második annál izgalmasabb.

– Az ellenfél az oka ezeknek a különböző félidőknek. Szombaton az MTK sokkal jobban presszingelt – zárta rövidre ezt a témát Rebrov.

S ha már szóba került az MTK, Rebrov arra is kitért, hogy ha a játék olykor akadozik is és lanyhul a figyelem, a futóteljesítménnyel maximálisan elégedett lehet, az MTK elleni találkozón mindkét csapat futballistái magasan az átlag fölött teljesítettek.

– Igazán kedvelem a statisztikákat, az előző meccsen mindkét csapat 125 kilométert futott, az átlagos táv meccsenként 115-117 kilométer. Intenzív játékot láthattunk szombaton. A mai mérkőzésen a második félidőben talán jobban elfáradt az ellenfél.

Zekic: Jobbak voltunk, mint januárban

Zoran Zekic, a DVTK horvát edzője szerint kedden jobban játszott a csapata, mint januárban, amikor legyőzték a Ferencvárost ugyanitt, a Groupama Arénában.

– Kellő agresszivitással és kompakt módon védekeztünk, nem hagytunk teret az FTC-nek, ezenkívül két százszázalékos helyzetet is kihagytunk. Az ellenfelünk pedig olyan minőséget képvisel, hogy ki tudta használni a hibánkat, így veszítettünk. A félidőben azt mondtam, akár három-négy jó helyzetet alakíthatunk volna ki, higgadtabb döntéssel vagy pontosabb utolsó passzal ziccerbe kerülhettünk volna. Ezt követően jött Mirko Ivanovszki és Márkvárt Dávid helyzete, amit már említettem.

NB I, 24. forduló

Kedd

Kisvárda–Puskás Akadémia 0-1

Honvéd–MTK 3-2

Ferencváros–Diósgyőr 1-0

Szerda

Mezőkövesd–Zalaegerszeg 15.15

Újpest–Budafok 17.30

Mol Fehérvár–Paks 20.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.