Rossi: Csak mi vagyunk versenyben a negyedik kalapból!

Marco Rossi sem tagadja, hogy a szerencse, a meg nem adott gól is kellett az Azerbajdzsán elleni 1-0-s győzelemhez a labdarúgó Eb-selejtezők E csoportjában. Tudja, hogy a Wales elleni sorsdöntő meccsen nem a magyar válogatott lesz az esélyes, de ígéri, mindent megtesznek a sikerért.

2019. 10. 13. 22:45
ROSSI, Marco
Tíz hónap után találkozik ismét a válogatott Marco Rossi vezetésével Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hetven-hetvenöt percen keresztül uraltuk a játékot, utána a mutatkoztak a fáradtság jelei. A vitatott gólon kívül az ellenfélnek nem voltak helyzetei, ezt a mérkőzést akár 4-0-ra is megnyerhettük volna, de igaz, hogy a végén szerencsénk volt – értékelte a találkozót – Ám, ha a szerencsét emlegetjük, akkor arról se feledkezzünk meg, hogy Szlovákia ellen lesgólt kaptunk, a horvátok ellen pedig, még idehaza, Lovrent ki kellett volna állítani.

Megkérdezték Rossitól, a játékosai miért nem tudtak igazán örülni a győzelemnek.

– Azért, mert még nem tették túl magukat a spliti vereségen. Ahogy én magam sem. Rengeteg kritikát kaptunk. A hihetetlen hibákra gondolva jogosan, még sohasem éreztem magam olyan kínosan, mint Splitben, alig vártam, hogy fújják már le a meccset. Az ilyen egyéni hibákkal az olyan edzők, mint Mourinho, Klopp és Guardiola sem tudnak mit kezdeni. De azzal is számolni kell, hogy a horvátok hosszú idő után először most tudtak kiállni a Modric, Rakitic, Brozovic középpályás-sorral, nekünk viszont csupán három napunk volt arra, hogy teljesen új középpályát állítsunk össze. Amióta szövetségi kapitány vagyok, először hallottam azt, hogy – elnézést –, „Kurva gyenge!”. Ez engem is megviselt.

Rossi kitért Kádár Tamásra is, aki két szörnyű hibát is elkövetett Splitben, Azerbajdzsán ellen pedig a keretből is kimaradt.

– Kádár rendszeresen játszik a Dinamo Kijevben, amely, gondolom, egyet értenek vele, jó csapat. Méghozzá középhátvédként, s ebben az évben még egyetlen olyan hibát sem követett el, amelyből gólt kapott volna a csapata. Természetesen beszéltem vele a meccs után, de nem tudott magyarázatot adni arra, hogy mi történt vele. Nagyon frusztrált volt, ezért is maradt ki az azeriek ellen. Ám a későbbiekben természetesen számolok vele.

Még nem jutott ki Horvátország

A horvát labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott vasárnap Walesben a magyar érdekeltségű Európa-bajnoki selejtezőcsoportban.

Annál is inkább így kell tennie a kapitánynak, mert az Azerbajdzsán ellen beszedett sárga lap miatt Korhut Mihályra és Lovrencsics Gergőre is eltiltás vár Wales ellen. Rossi megjegyezte, minden bizonnyal Kádár lesz a balhátvéd, akit különben is ezen a poszton tart igazán erősnek, a másik oldalon pedig jöhet szóba.

Persze szóba került a Wales elleni, sorsdöntő találkozó is. Méghozzá először úgy, hogy Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya még a sorsolás előtt azt mondta, Horvátország, Szlovákia és Wales küzd majd a továbbjutásért. Mit üzen neki? – kérdezték az olasz maestrót.

– Fantasztikus pályafutással a háta mögött Giggs ezt is mondhatta. Akkor ráadásul még nem is ismert minket. Örülök neki, hogy Wales ellen játszhatunk az Európa-bajnoki kijutásért.

S vajon mire számíthatunk majd a november 19-i cardiffi találkozón?

– Talán mi vagyunk az egyetlen olyan csapat a teljes mezőnyben, amelyik a negyedik kalapból indulva még mindig versenyben van. Mindent meg fogunk tenni, de győzelmet nem ígérhetek. A realitás ugyanis az, hogy Wales a tizenkilencedik, Magyarország pedig az ötvenedik helyen áll a világranglistán, a walesi keret értéke 300 millió euró, a magyaré viszont csak 75 millió.

Azerbajdzsán kipipálva, de a vége meleg volt...

Tizenötezer gyermek fölsiketítő zsivaja mellett győzték le labdarúgóink az azeri válogatottat. A kötelező megvolt, kezdődhet a matekozás.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.