Sallai Roland újra gólt lőtt, már csak Gnabry jobb nála

Idénybeli nyolcadik gólját szerezte Sallai Roland, aki két gólpasszt is adott a Bundesliga 29. fordulójában, amelyben a magyar labdarúgó csapata, a Freiburg 4-0-s győzelmet aratott az utolsó helyezett Schalke ellen hazai pályán. A Bayern München rangadót nyert Wolfsburgban, és ezzel visszaállította a hétpontos különbséget az élen Gulácsi Péter Lipcséjével szemben.

Magyar Nemzet
2021. 04. 17. 17:26
Sport-Club Freiburg v FC Schalke 04
epa09141439 Roland Sallai of SC Freiburg (R) and Can Bozdogan of FC Schalke 04 battle for the ball during the Bundesliga match between Sport-Club Freiburg and FC Schalke 04 at Schwarzwald-Stadion in Freiburg im Breisgau, Germany, 17 April 2021. EPA/Matthias Hangst / POOL DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: EPA/Matthias Hangst
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi két bajnokiját veszítette el idegenben a Freiburg, amely azonban ma az utolsó helyezett Schalke ellen hazai pályán ellentmondást nem tűrő győzelmet aratott. is helyet kapott a Freiburg kezdőjében, és nagy kedvvel kezdte a meccset, már a harmadik percben szögletet harcolt ki egy cselsorozat végén. A nyolcadik percben Lucas Holer góljával szereztek vezetést a hazaiak, s nem sokkal később következtek Sallai percei.

Megint ünnepelhették Sallai Rolandot a Freiburg labdarúgói Fotó: EPA/Matthias Hangst

A magyar válogatott szélsője a huszadik percben betört a Schalke tizenhatosán belülre, majd gelsenkircheni segítséggel a földön terült el. A játékvezető először nem fújt a sípjába, majd mégis visszanézte az esetet, s végül megítélte a tizenegyest. Sallai pedig nemcsak kiharcolta a büntetőt, hanem értékesítette is azt. Nemrég a válogatott San Marino elleni vb-selejtezőjén kihagyott egy tizenegyest, de most felnőtt pályafutása első büntetőgólját érte el a Transfermarkt.com kimutatása szerint.

A Freiburg a második félidőben bevitt még két találatot Christian Günter révén, s mindkét gólt Sallai készítette elő, így alakult ki a 4-0-s végeredmény, amellyel a Schalke a huszadik vereségét szenvedte el az idényben. De vissza Sallaihoz! A 23 éves játékos, aki a 78. percben hagyta el a pályát, már nyolcgólos ebben az évadban, és ezzel a Bundesliga második legeredményesebb jobbszélsője.

A Bundesliga-idényben a legtöbb gólt szerző jobbszélsők

1. Serge Gnabry (Bayern München) 9

2. Sallai Roland (Freiburg) 8

3. André Hahn (Augsburg) 7

4. Ihlas Bebou (Hoffenheim) 7

5. Jadon Sancho (Dortmund) 6

Miután tegnap az RB Leipzig 0-0-t ért el a Hoffenheim ellen, a Bayern München ma visszaállította a hétpontos különbséget az élen Gulácsi Péterék előtt. Ehhez rangadót kellett nyerniük idegenben a bajoroknak, hiszen a harmadik helyezett Wolfsburg otthonában léptek pályára. Fél óra sem telt el a meccsből, és már két góllal vezetett a Bayern Jamal Musiala és Eric Maxim Choupo-Moting góljaival. A 35. percben szépített a Wolfsburg, de két perccel később Musiala újabb gólt lőtt. A második félidőben még egyszer betaláltak a hazaiak, de egyenlíteni már nem tudtak, 3-2-es győzelmet aratott a Bayern, amely tovább robog a bajnoki cím felé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.