Pszichológus hozta helyre Milák és edzője megromlott kapcsolatát

Selmeci Attila, Milák Kristóf edzője érdekes kulisszatitkokat árult el az SzPress Hírszolgálatnak. A világ- és Európa-bajnok úszó, a 200 méteres pillangóúszás olimpiai favoritja felkészülését annak dacára segíti a továbbiakban is Biczó Bence és Márton Richárd, hogy ők nem jutottak ki Tokióba. Selmeci Attila azt is felfedte, többször megromlott a kapcsolata az ifjú sztárral, pszichológus segített nekik egyenesbe kerülni.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Sporthírszolgálat2021. 05. 27. 10:55
null
Selmeci Attila úgy látja, jó úton vannak Milák Kristóffal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután eldőlt, hogy a világbajnoki címvédő és a 200 pillangón Tokióban is nagy esélyes két edzőtársa nem lehet ott az olimpián, Biczó Bence és Márton Richárd akár nyaralni is indulhatna. Ám tudomásul vették, hogy közös munkájuk elsősorban Kristóf segítéséről szól, saját céljaik hátérbe szorulhatnak, minden edzésen és a hosszú edzőtáborokban is igyekeznek a hangadó szolgálatkész társai lenni, bár az is igaz, hogy a közös munka, Milák kisugárzása az ő javukat is szolgálta.

Nemes cselekedet

– Ha Kristóf sikerrel jár Tokióban, soha nem fogjuk elfelejteni Bencének és Richárdnak, hogy minden kérésünket teljesítettek, és akkor is mellette álltak, amikor elakadt a szekér. Tolták és húzták a társukat, nem hagyták leállni, az pedig egyenesen megható volt, ahogy Kristófot támogatták a koronavírusos megbetegedése után. Most éppen sportszerűségből vizsgáznak jelesre, amikor az olimpiáról lemaradt válogatott versenyzőkként vehetnék a kalapjukat, és vakációra is indulhatnának, mégis velünk maradnak – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Selmeci Attila.

Az Eb megerősítette a kapcsolatukat

Selmeci Attila úgy látja, jó úton vannak Milák Kristóffal

A sikerkovács Selmeci Attila, aki immár nyolcadik éve az úszózseni Milák edzője, sohasem tagadta, hogy a kapcsolatuk többször is megromlott, és hogy ne legyen még nagyobb összetűzés, nem egyszer inkább hátralépett és hallgatott.

– Ekkor lépett a színre Resch Mária, egy kitűnő pszichológusnő. Kristóffal és velem is foglalkozni kezdett, nemcsak kiderítette az összetűzések és a hangulatromlás okát, hanem rá is vezetett bennünket a megoldásra. Igazán sokat köszönhetünk neki, megnyugtató, hogy az olimpiai felkészülés hajrájában is találkozni fogunk vele. Jó kimondani, hogy a vasárnap befejeződött budapesti Európa-bajnokság is megerősítette a kapcsolatomat Kristóffal, aki egyre inkább hisz abban a felkészülési tervben, amit neki elkészítettem, de abban is, hogy az előírt munkát hiánytalanul el kell végeznie.

Még két tesztverseny az olimpia előtt

Milák Kristóf az olimpia előtt még két versenyen indul. Előbb, a jövő héten Barcelonában, egy hónappal az olimpia előtt Pedig Rómában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.