Senki sem bír Fucsovics Mártonnal, döntős Rotterdamban!

A szenzációs formában levő Fucsovics Mártont az elődöntőben sem lehetett megállítani a rotterdami ATP 500-as kategóriájú kemény pályás tenisztornán, honfitársunk 6:4, 6:1-re verte a horvát Borna Coricot – akitől eddigi három találkozójukon kikapott –, így vasárnap délután ő játssza a finálét a világranglistán nyolcadik orosz Andrej Rubljov ellen (15.30, tv: Eurosport 2).

Magyar Nemzet
2021. 03. 06. 21:34
Fucsovics
Fucsovics Márton nem tudott egyenrangú partnere lenni Rubljovnak Fotó: Peter Dejong Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken már vége volt a napnak, elmúlt éjfél, amikor bejutott az elődöntőbe az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású rotterdami kemény pályás tenisztornán. A világranglistán jelenleg 59. helyezett honfitársunk 6:4, 6:3-ra verte az amerikai Tommy Pault (56.), s ez azért is volt nagy tett, mert korábban még soha nem verekedte be magát a legjobb négybe ilyen rangos, ATP 500-as kategóriájú tornán. S máris az járhatott a fejében, hogy este már a horvát Borna Coric (26.) ellen játszik a döntőbe jutásért, akitől eddigi három találkozójukon kikapott.

– Talán életem egyik legjobb teniszét játszom ezen a héten, remélem, hogy az elődöntőben tovább tudom folytatni. Az biztos, hogy nehéz mérkőzés vár rám, Borna nagyon jól játszik az alapvonalról, a szervája pedig nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Pár hónappal ezelőtt találkoztunk Párizsban, ahol két játszmában legyőzött, de most másfajta borításon játszunk, ez egy másik torna, és remélem, az eredmény is más lesz – nyilatkozta Fucsovics Márton az Eurosport riporterének.

A Facebook-oldalára reggel pedig a következőket írta ki: „Sziasztok! Ma éjjel az amerikai Tommy Pault (ATP 56.) legyőzve bejutottam a rotterdami 500-as torna elődöntőjébe. Egy nagyon jó formában lévő és legjobbját nyújtó játékost sikerült legyőzni. Igyekeztem végig irányítani a mérkőzést. A meccs után még volt egy gyors interjú a pályán, aztán alvás…, és mivel ilyen sok belefér egy napba, ma este Borna Coriccsal játszom a döntőért. Köszönöm a kitartó szurkolást, sziasztok!”

Szombat este nagy lendülettel kezdte az elődöntőt. Rögtön elvette Coric adogatását, de 3:2-es vezetésénél sajnos a horvát is brékelt. A végén ehhez nem sok köze volt, mert Fucsovics kétszer is kettős hibát vétett. Ám ez sem törte meg, gyorsan újra elnyerte ellenfele adogatását, 5:4-nél pedig a szettért szerválhatott. S bár adódtak nehéz pillanatai, mert az első szervái nem igazán jöttek be, kétszer is bréklabdát kellett hárítania, végül mégis ásszal zárta le az 52 perces szettet 6:4-re.

Fucsovics Márton a horvát Borna Coric ellen is remekül játszott
Fotó: MTI/AP/Peter Dejong

A folytatásban a második játékban semmire hozta az adogatását, volt olyan pontja, amit még Coric is megtapsolt: rövidítéssel becsalta a hálóhoz, majd futtában elütött mellette. 1:1 után pedig ebben a szettben is brékelőnyhöz jutott. A horvát egyre többet hibázott, és 4:1-nél Fucsovics már dupla brékelőnyben volt, és már nem lehet megállítani, 6:4, 6:1-re nyerte meg a találkozót. Vasárnap 15.30-kor a döntőben a világranglistán nyolcadik orosz Andrej Rubljovval játszik, az Eurosport 2 csatornán ezt a mérkőzést is megnézhetjük. A két teniszező eddig háromszor találkozott: a 2016-os barcelonai challenger-tornán és 2017-ben a budapesti Davis-kupa-párharc során Fucsovics győzött, tavaly a Roland Garros nyolcaddöntőjében viszont Rubljov bizonyult jobbnak.

Fucsovics Márton éjszakai elődöntéjéről és arról, hogy milyen klasszisok búcsúztak a rotterdami tornán, ebben a cikkben számoltunk be.

Szombaton a másik rotterdami elődöntőben: Rubljov (orosz, 4.)–Cicipasz (görög, 2.) 6:3, 7:6 (7-2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.