Shane Tusup harcosokat nevel

Mostantól Holoda Péter világbajnoki bronzérmes úszó is az amerikai trénerrel készül.

2020. 09. 14. 21:18
TUSUP, Shane; REED, John
Újra csupa mosoly és bizakodás Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre bővül Shane Tusup tanítványainak köre. Néhány napja jelentette be Holoda Péter világbajnoki bronzérmes úszó, hogy Szilágyi Liliánához, Szoboszlai Dominikhoz, Dzsudzsák Balázshoz és Bogdán Ádámhoz hasonlóan a jövőben ő is az amerikai trénerrel készül.

Shane Tusup ismét olyan eltökélt, mint amikor Hosszú Katinkát segítette három olimpiai aranyéremhez. A tegnapi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, csatába induló harcosokat nevel. Nem számít neki, milyen sportágról van szó, csak azzal foglalkozik, hogy a tanítványaiból kihozza a maximumot mentálisan és fizikailag egyaránt. Még akkor is, ha valakivel, mint például Szoboszlai Dominikkel nem tud minden nap személyesen találkozni.

Újra csupa mosoly és bizakodás
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Európa-bajnoki ezüstérmes szerint frissítő érzés Tusuppal együtt dolgozni, mivel újszerűen közelíti meg a sportot. Úgy érzi, a fejlődés útjára lépett a szakember irányításával. – Abszolút partneri viszonyban állunk egymással, szabadon el tudom mondani neki a sporttal kapcsolatos észrevételeimet, ami rendkívül fontos, hiszen én ismerem a legjobban a testemet. Kemény, de jó hangulatú edzéseket végzünk napi nyolc órában, hogy elérjük a célunkat, és kijussunk az olimpiára – mondta a sportoló.

Holoda Péter már évek óta jó viszonyban van az amerikai trénerrel, a külföldi versenyeken gyakran beszélgettek, s kiderült, hasonlóképpen gondolkoznak az úszásról. – Hasonló az edzésfilozófiánk, ami eltér a Magyarországon megszokottól. Itthon sokan úgy gondolják, hogy minél többet kell úszni. Mi viszont Shane-nel egyetértünk abban, hogy az erő és gyorsaság a legfontosabb, azt kell átültetni úszás közben a mozgásra – magyarázta az úszó, aki azt is hozzátette, egyelőre nem határoztak meg konkrét célokat. Tusup esetében ez nem is lehet más, mint kihozni Holodából a maximumot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.