Storck csodacseréje lőtte tovább a DAC-ot az Európa-ligában

Fordulatos meccsen, hosszabbítás után aratott a Dunaszerdahely 5-3-as győzelmet a cseh Jablonec ellen az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. Kalmár Zsolt és Schäfer András is részese volt a klub történelmi jelentőségű sikerének. Bernd Storck edző a folytatástól sem fél.

Magyar Nemzet
2020. 09. 18. 9:13
null
A DAC játékosai ünneplik az ötödik góljukat a Jablonec ellen. - Fotó: DAC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban sosem nyert meg két nemzetközi kupapárharcot a DAC egy idényen belül, és ebből a szempontból történelmi jelentőségű volt a Jablonec elleni csütörtök esti siker. A dunaszerdahelyi csapat az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában az izlandi FH-t győzte le 2-0-ra, majd a második akadályban sem esett el.

– Fiatal csapatunk van, mégis klubtörténelmet írtunk, de folytatni akarjuk ezt a sikerszériát – jelentette ki a DAC edzője, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck. – A továbbjutás is annak köszönhető, hogy a meccs minden pillanatában bíztunk magunkban. Csak így lehetünk eredményesek. Nem félek a folytatástól, élveznünk kell a játékot.

A DAC játékosai ünneplik az ötödik góljukat a Jablonec ellen Fotó: DAC

Filmekbe illő fordulatokat hozott a Jablonec elleni továbbjutás. A DAC már az ötödik percben megszerezte a vezetést, ám a cseh ellenfél 2-1-re fordítani tudott. A hazaiak egyenlítettek, majd újra a Jablonec került 3-2-es előnybe egy tizenegyesgóllal a 71. percben.

Ekkor Storck, mint az utóbb kiderült, kulcsfontosságú cserét húzott meg. Pályára küldte a mindössze két napja igazolt Ion Nicolaescut. A 85. percben Kalmár kapusról kipattanó lövése után, a moldovai csatár lőtte a kapuba a labdát, így 3-3 után hosszabbítás következett.

A 96. percben ismét a DAC-nál volt az előny, a Kalmártól induló támadás végén Nicolaescu talált be újra tizenhat méterről. Az egyenlíteni igyekvő Jablonec nem úszta meg ennyivel, a 114. percben kapta meg a kegyelemdöfést, ekkor alakult ki az 5-3-as végeredmény.

A csapatkapitány Kalmár mellett az olasz Genoától nemrég végleg szerződtetett Schäfer is kezdőként lépett pályára a Jablonec ellen – előbbit csak az utolsó másodpercekre cserélte le a német edző, utóbbi pedig végigjátszotta a meccset.

Ez volt a DAC huszadik nemzetközi kupameccse, és először nyert egymás után két párharcot. Ami a Storck által emlegetett folytatást illeti, az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában az osztrák LASK otthonában lép pályára a csapat szeptember 24-én.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.