Suárez nem játszik Messi ellen, Griezmann visszatér Madridba

A válogatottszünet után folytatódik a spanyol labdarúgó-bajnokság is, méghozzá nagy rangadóval. Szombat este az Atlético Madrid a Barcelonát fogadja.

2020. 11. 21. 9:05
null
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amit sokan leginkább vártak a rangadótól, az elmarad: Luis Suárez pozitív koronavírustesztje miatt biztosan nem lép pályára a Barcelona ellen, amelyben az előző hat idényt töltötte. Pedig az uruguayi támadó nagyon készült a mérkőzésre, de már hazája válogatottjának hétközi, Brazília elleni vb-selejtezőjét is ki kellett hagynia.

Suárez sokat dicsérte fiatal csapattársát, a szezonban már hét gólnál járó João Félixet, viszont azt is elmondta, hogy nem szabad túl nagy nyomást helyezni a portugál vállára. Suárez hiánya ilyen szempontból sem jön jól az Atléticónak, viszont jó hír a fővárosi oldalon, hogy Diego Costa és Yannick Carrasco újra bevetésre kész.

– Mindketten jó formában tértek vissza a kihagyás után, készen állnak a játékra – erősítette meg az Atlético vezetőedzője, Diego Simeone. – A Barcelona átalakulóban van, a fiatalság és a rutin ötvöződik a csapatban. Sosem könnyű ellenük, de igyekszünk megtalálni a megfelelő stratégiát.

Az argentin szakember ebben a korábbi összecsapásokon nem járt sok sikerrel: az Atlético a párharc legutóbbi húsz bajnoki mérkőzéséből egyet sem nyert meg – ebből tizenhét meccs már Simeone nevéhez fűződik. Igaz, hogy ugyanebben az időszakban a madridiak kétszer is kiütötték a Barcelonát a Bajnokok Ligájából, és a januári, Szaúd-Arábiában rendezett Szuperkupa-torna elődöntőjében is legyőzték a katalánokat.

Simeone most bizakodhat benne, hogy végre a bajnokságban is megtörik az átok, hiszen az Atlético nagyszerűen kezdte a pontvadászatot, egyedüliként veretlen a mezőnyben, és a hét lejátszott meccsén mindössze két gólt kapott. A középpálya összeállítása miatt fájhat a vezetőedző feje: Lucas Torreira Suárezhez hasonlóan fertőzöttként tért vissza az uruguayi válogatottól, Vitolo és Héctor Herrera pedig sérülés miatt nem állhat rendelkezésre, ahogy a védelemből Sztefan Szavics, Manu Sánchez és Šime Vrsaljko sem.

A legutóbbi összecsapás három tizenegyest és döntetlent hozott a két csapat között.

Hiányzók a túloldalon is akadnak: Ansu Fati négy hónapra kidőlt, a védelemből Ronald Araújo és Samuel Umtiti továbbra sem bevethető, míg Sergio Busquets a válogatottnál sérült meg.

– Nagyon sűrű a naptár, különösen a nagy csapatok számára, és az sem ideális, hogy három meccset játszottak a nemzeti csapatok a korábban megszokott kettő helyett. Szövetségi kapitányként én sosem kockáztattam egy játékos esetében sem – mondta kritikusan a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman, aki katalóniai kinevezése előtt két évig Hollandia válogatottját irányította.

A hiányzók pótolhatók: először kezdhet a bajnokságban a Juventustól nyáron megszerzett Miralem Pjanić, és visszatérhet Philippe Coutinho is, bár a védelem ingatagsága velük sem feltétlenül oldódik meg. Azonban a klub körüli helyzet nem segíti a játékosokat: az elnökség lemondott , a játékosok többségével nem tudnak megegyezni a fizetéscsökkentésről, a és között feszülő állítólagos ellentétről szóló híreszteléseket pedig Koeman nem győzi tagadni. Nem csoda, hogy az argentin távozása egyre reálisabbnak tűnik, főleg, hogy jövő nyáron lejár a szerződése Barcelonában. Ami pedig Griezmannt illeti: amíg az ellentétes irányba váltó Suárez azonnal jó formába került új állomáshelyén, addig a francia esetében fogy a türelem. Talán korábbi sikerei helyszínén, Madridban villant majd.

Az ideálistól távol álló körülmények ellenére a Bajnokok Ligájában gond nélkül menetel a katalán gárda, a bajnokságban viszont két madridi csapattól, a Getafétól és a Real Madridtól már kikapott, és egyelőre csak a középmezőnyben foglal helyet.

A forduló másik rangadója a második helyezett Villarreal és a címvédő Real Madrid összecsapása lesz. A királyi gárda keretéből Sergio Ramos sérülés, Luka Jovics koronavírus miatt néz kihagyás elé.

Spanyol Bajnokság, 10. forduló

November 20., péntek

Osasuna–Huesca 1-1

November 21., szombat

Levante–Elche 14.00

Villarreal–Real Madrid 16.15

Sevilla–Celta Vigo 18.30

Atlético Madrid–Barcelona 21.00

November 22., vasárnap

Eibar–Getafe 14.00

Cádiz–Real Sociedad 16.15

Granada–Valladolid 18.30

Alavés–Valencia 21.00

Athletic Bilbao–Real Betis 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.