Nem kell a Mainznak, Szalai Ádám mehet, ahová akar

Nem számítanak a magyar válogatott Szalai Ádámra a német élvonalban szereplő Mainz labdarúgócsapatánál.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 21. 19:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Közöltük Ádámmal, hogy nem szerepel a szakmai terveinkben – mondta hétfőn a dpa német hírügynökségnek Rouven Schröder, a klub sportigazgatója. – Szerintünk valószínűtlen, hogy megkapja azt a játékidőt ebben a szezonban, amelyben reménykedik. Ami pedig fontos lenne neki a válogatott és a jövő évi Európa-bajnokság miatt.

Schröder egyértelműen kijelentette, hogy a 32 éves magyar támadó számára a klubváltás jelentheti a megoldást.

– Azon a véleményen vagyunk, hogy a legértelmesebb, ha új csapatot keres magának – közölte a sportigazgató.

tavaly nyáron tért vissza korábbi egyesületéhez, a Mainzhoz. A 2019–20-as idényben összesen 27 mérkőzésen szerepelt, s egy gólt szerzett. Az új évadban a Havelse elleni kupameccsen szeptember 11-én még pályára lépett – a 60. percben becserélték, majd ő szerzett vezetést csapatának –, az elmúlt vasárnapi, RB Leipzig elleni bajnokira már nem nevezték. A mainzi vezetőedző, Achim Beierlorzer szakmai érvekkel indokolta a döntését, amikor a magyar támadó mellőzéséről kérdezték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.