Szalai semmit sem akar mondani, mert úgyis mindenki átérzi, hogy mi a tét

Szalai Ádám, a labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint több szempontból is hasznos volt a San Marino elleni vb-selejtező mérkőzés, mert a csapat lemérhette, hogy milyen nehéz folyamatos játékkkal, végig dominálni egy meccsen. Sallai Roland mindent elkövetett, hogy kijavítsa a hibáját, és a kihagyott tizenegyese után gólt szerezhessen. A Freiburg játékosa örül, hogy ez sikerült neki. Nikolics Nemanja a mindig nehéz kötelező győzelmekről beszélt, a válogatott újonca pedig köszönetet mondott Marco Rossinak, amiért megkapta a lehetőséget.

Magyar Nemzet
2021. 03. 28. 23:45
SZALAI Ádám
Szalai Ádám vezérként viselkedik Fotó: Marco Vasini Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sajnálom, hogy kihagytam a tizenegyest, a fociban bárki hibázhat, én azért dolgozhat, hogy jóvá tegyem, kijavítsam a hibámat és ez sikerült. A második félidőben egyébként is jobban futballoztunk, igaz, így is több helyzetet kellett volna kialakítanunk, és talán több gólt is szerezhettünk volna. Birtokoltuk a labdát, irányítottuk a játékot, és végül nyertünk, ez a lényeg” – mondta az M4 Sportnak.

Így örült a válogatott az első gólnak
Fotó: Marco Vasini / MTI/AP

„Egyáltalán nem számítottam könnyű mérkőzésre, mert bár nagy a különbség a két válogatott között, de a betömörülő védelem ellen nehéz futballozni. Elrontasz egy támadást, egy helyzetet, majd még egyet, és máris azon gondolkozol, hogy muszáj javítanod. A legfontosabb a győzelem, és hogy a csatárok gólokat szereztek. Az Andorra elleni meccs előtt semmit sem kell mondanom, San Marino elleni meccs előtt is láthattuk, hogy mindenki átérezte a meccs nehézségeit. Az elmúlt időszakban jobban feküdt nekünk, hogy ha az ellenfél játssza a focit, és mi tudunk kontrázni. San Marino ellen láthattuk, hogy milyen nehéz játszani, folyamatos tempóval játszani, dominálni végig egy mérkőzésen” – fogalmazott az M4 Sport kamerája előtt.

„A futballban gyakran a kötelező győzelmek a legnehezebbek, de a lényeg az, hogy sikerült nyernünk. A meccs után az öltözőben Géresi Krisztián kérdezte, hogy miért nem engedtem át neki a 11-est. Elmondtam neki, hogy remélem, még sok lehetősége lesz a magyar válogatottban szerepelni és gólokat szerezni. Következik Andorra: mi nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bármelyik ellenfelünket lebecsüljük, maximális koncentráció kell a csapattól, végig dominálni akarunk és a saját stílusunkat akarjuk ráerőltetni az ellenfélre” – mondta Nikolics Nemanja.

Géresi Krisztián személyében a magyar válogatott újoncot avatott San Marino ellen. A székesfehérvári nevelésű támadó elmondta, hogy végtelenül hálás Marco Rossinak, amiért megkapta a lehetőségét. A továbbiakban is azért dolgozik, hogy minél többször kiérdemelje a válogatott meghívót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.