Szegedi Barca-verés, imponáló veszprémi rajt

Magyar Nemzet
2019. 09. 16. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kettős győzelemmel kezdték a magyar férficsapatok a kézilabda Bajnokok Ligáját. Egyaránt hazai pályán, az A csoportban a Pick Szeged szombaton 31-28-ra a Barcelonát, a B-ben a Telekom Veszprém tegnap az ukrán Motor Zaporizzsját 40-28-ra verte.

A hagyományos erőviszonyok alapján a szegediek sikere értékesebb a 9-szeres BL- (BEK-) győztes katalán gárda ellen. A mérkőzés derekán úgy tűnt, Juan Carlos Pastor együttese kiütéses győzelmet arat, hiszen a 33. percben már kilenc góllal (20-11) vezetett. Ezután azonban az történt, ami az előző idényben többször is, a hajrára elfogyott a Tisza-partiak ereje, a Barca visszajött egy gólra (28-27), kész szerencse, hogy legalább a győzelem nem úszott el.

A Szegedet az egykor a Barcában is megforduló Maqueda, és a nyáron Veszprémből visszatért kapus, Mikler Roland vitte a hátán. Bodó Richárd is kivette a részét a sikerből három góllal, a keret negyedik magyar játékosa, Rosta Miklós nem jutott szóhoz.

– Fantasztikus érzés volt ismét kék mezben és ilyen hangulatban játszani. Tudtuk, hogy ez lesz a csoportkör egyik, ha nem a legnehezebb mérkőzése. Szerettünk volna győzni, így azt is tudtuk, hogy ehhez emberfeletti teljesítményre lesz szükségünk – értékelt Mikler. Juan Carlos Pastor elismerte, hogy a csapata a második félidőre elfáradt – adott a feladat, ezen kellene végre változtatni.

A Veszprém rögtön az első meccsén igazolta, miért is tartják az idei sorozat talán legfőbb esélyesének. A nyáron megerősödött csapat lehengerelte az egyébként nem lekicsinyelendő Zaporizzsját. Jellemző a Veszprém potenciáljára, hogy a francia válogatott Mahé először csak a 40. percben lépett pályára. A magyar csapat – amelyben csupán két magyar, Sterbik Árpád és lépett pályára – a második félidőben már a közönségnek is játszott, szebbnél szebb gólokat dobott. Bravúrra lesz szüksége annak az ellenfélnek, amely – különösen vendégként – le akarja győzni a Veszprémet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.